Den Helder

Helderse onderwijsdelegatie naar European Maritime Day in Svendborg

Advertentie:

Den Helder – Een grote delegatie van het Helderse onderwijs vertrekt woensdag 29 mei naar het Deense Svendborg. Dit doen zij in het kader van het European Maritime Day congres.

De Europese Maritieme Dag (EMD) is een jaarlijks tweedaags evenement en werd in 2012 in Den Helder gehouden. Hier komt de Europese maritieme gemeenschap samen om te netwerken, discussiëren en gezamenlijke maatregelen te schetsen voor maritieme aangelegenheden en een duurzame blauwe economie. De EMD is de plek waar ‘Ocean Leaders Meet’. Het biedt een boeiende en interactieve ervaring om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de blauwe economie en het mariene milieu. Hier worden ook strategieën besproken om vooruitgang te boeken.

Het doel van Blue Schools is om het niveau van oceaangeletterdheid op scholen te verbeteren, waardoor verantwoordelijke en actieve generaties ontstaan die bijdragen aan de duurzaamheid van de oceaan. De Blue School Municipality moedigt schoolgemeenschappen aan om de impact van de oceaan op ons en onze impact op de oceaan te begrijpen.

Helderse vertegenwoordigers
Vanuit Den Helder zijn wethouder Fotigui Camara en verschillende vertegenwoordigers van de Helderse Blue Schools aanwezig. Jac. P. Thijsse, Scholen aan Zee, Vonk en Villa Kakelbont vertegenwoordigen het onderwijs voor Den Helder. Het congres vindt plaats in Svendborg, de geboorteplaats van de oprichter van scheepstransporteur Maersk. Het evenement wordt georganiseerd op de campus van SIMAC, het toonaangevende instituut voor maritiem onderwijs in Denemarken.

Het doel van het bezoek aan het congres is het opdoen en uitwisselen van kennis met andere steden en onderwijsinstellingen. Tijdens een rondetafelsessie, onder leiding van wethouder Camara, wordt gesproken over hoe Den Helder een Blue School Municipality kan worden. Daarnaast ontvangt de Helderse basisschool Villa Kakelbont tijdens het congres officieel het Blue School Certificaat. Deze delegatie benadrukt de toewijding van Den Helder aan maritiem onderwijs en duurzaamheid.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Kost weer een hoop en levert heel weinig op. Het benadrukken van maritiem onderwijs en duurzaamheid. Ze kunnen beter het rekenen en taal onderwijs meer benadrukken….

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button