Uitgaan

Schrijfster Vivian Tevreden geeft lezing in School 7

Advertentie:

Den Helder – Schrijfster Vivian Tevreden presenteert zaterdag 15 juni in School 7 het eerste deel van haar nieuwste boek: Ma Yenko – Een Caraïbisch levensverhaal. Zij vertelt hierin de geschiedenis van opeenvolgende generaties vrouwen op Anguilla, Sint Maarten, Curaçao en uiteindelijk Holland.

Het evenement maakt deel uit van de programmering van KopGroep Bibliotheken rondom Keti Koti, een van oorsprong Surinaamse feestdag op 1 juli, ter viering van de afschaffing van de slavernij. Na de presentatie over haar boek wordt Tevreden geïnterviewd door Marlies Pfann, directeur van het Internationaal Vrouwencentrum (IVC) in Den Helder. Ook worden twee vrouwen, verbonden aan het IVC, door Tevreden geïnterviewd.

‘‘Ma yenko’ betekent ‘Laten we gaan’ in het Twi, de taal van het Ashantivolk uit Ghana. Van daaruit zijn in de zeventiende eeuw vele mensen verhandeld naar onder meer het Caraïbische gebied,’ aldus Tevreden. ‘Die oude taal wordt nog steeds gesproken, waaronder door één van de personages in mijn boek. ‘Ma yenko,’ zegt ze, als ze met een groep vrouwen bij volle maan de berg op gaan om de voormoeders te raadplegen: ‘laten we gaan’. Om te weten wie zij is, raad ik je natuurlijk van harte aan het boek te lezen. Ik beloof je dat je haar tegen zult komen in het eerste deel.’

Vivian Tevreden. Foto: Jurre Robertus.

Twee delen
Ma Yenko verschijnt in twee delen. Het eerste deel speelt zich af op Anguilla en Sint Maarten. In deel twee verhuist de lezer met Tevreden mee naar Curaçao en komen zij uiteindelijk terecht in Holland. Dit deel verschijnt in het voorjaar van 2025.

De boekpresentatie begint om 14.30 uur. Meer informatie is te vinden op de website van KopGroep Bibliotheken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button