JeugdVideo

Video: Muzikale jubileumviering van honderd jaar basisschool de Windwijzer

Advertentie:

Den Helder – Basisschool de Windwijzer in Den Helder mocht dinsdag honderd kaarsjes uitblazen. De school aan de Pasteurstraat werd een eeuw geleden opgericht en dat moest gevierd worden. De kinderen vierden het jubileum met een muzikale act.

De omwonenden aan de Pasteurstraat konden de enthousiaste kinderen goed horen met het slaan op de trommels. Toen de school honderd jaar geleden werd geopend, deden ze dat met muziek, dat moest honderd jaar later bij de viering natuurlijk ook. Bij de oprichting waren het nog drie scholen: de Mariaschool voor de meiden, de Jozefschool voor de jongens en de Catharinaschool voor de kleuters. De scholen werden later samengevoegd tot de Windwijzer. De school bevond zich eerst aan de Javastraat, maar is in 2012 verplaatst naar de huidige locatie.

De feestelijke dag werd gevierd met een workshop drummen, het eten van pannenkoeken en het versieren van taart. Aan het eind van de dag sloten de kinderen de dag af met een muziekvoorstelling. Tijdens de opening kreeg de school nog een cadeau uitgereikt van Stichting Sarkon, de overkoepelende organisatie. De opa van één van de kinderen heeft een echte windwijzer gemaakt voor bovenop de school. Het pauzesportteam heeft tijdens de opening ook hun nieuwe sport tenue onthuld. De verouderde fel gele shirtjes zijn nu ingeruild voor een strak zwart shirt.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button