Hollands KroonVideo

Crowdfunding voor 15-jarige Kelly (video)

Wieringerwerf – De 15-jarige Kelly van de Veen uit Wieringerwerf lijdt aan de erfelijke ziekte EDS, wat staat voor Ehlers-Danlos Syndroom. Het klinische ziektebeeld is progressief, wat betekent dat het niet verbetert kan worden en dus achteruitgang betekent. Elhers Danlos is niet te genezen. Kelly is verminderd fysiek belastbaar, waardoor ze gebruik moet maken van haar elektrische rolstoel. Het huis van haar ouders in niet ingesteld op een rolstoel, dus moet er een flinke verbouwing plaatsvinden.

De gemeente draagt heel wat bij, maar er blijven nog behoorlijke kosten over. Op de plaats van de garage moet een slaapkamer met badkamer worden gebouwd, allemaal gelijkvloers en toegankelijk voor Kelly. Om deze kosten te kunnen betalen is er een crowdfunding gestart.

Ook ondernemers zitten niet stil en bij Bloemennis in Hippolytushoef konden geïnteresseerden pioenrozen kopen, waarvan een deel naar de crowdfunding gaat. Bij gekochte rozen kregen mensen een gratis lot voor een loterij.

Wie meer wil weten over de crowdfunding kan kijken op http://www.gofund.me/5d6feb3f.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button