Den HelderVideo

Fort Kijkduin weer open na opknapbeurt: “Deze parel is prachtig opgepoetst!” (video)

Den Helder – Een nieuwe brug, een vernieuwd entreeplein en een nieuwe expositie: Fort Kijkduin in Huisduinen is weer klaar voor bezoek. Als museum bestaat het fort precies 25 jaar en vandaag is de officiële heropening. Napoleon liet het fort bouwen na zijn bezoek aan Huisduinen in 1811.

Fort Kijkduin is een jaar dicht geweest door corona. “Maar we hebben niet stil gezeten,” vertelt Sanne Koene van het fort. “Het is een feestelijke dag, want we gaan weer open. We hebben heel hard gewerkt aan een interactieve expositie. Het plein is vernieuwd, want dat was hard nodig en we hebben een nieuwe brug zoals je ziet.”

Zeeaquarium
Het fort is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters voor Den Helder en zelfs van grote historische waarde voor de provincie. Ariane Hoog van de stichting Erfgoed Den Helder is trots dat het fort er weer mooi bij ligt. “Het is prachtig. Het fort is ook een belangrijk onderdeel ook geweest van de Atlantikwall in WOII en dat willen we straks ook vooral laten zien aan alle schoolkinderen in de kop van Noord-Holland en zeker uit Den Helder.”

Het werk aan het fort is nog niet helemaal klaar. Ook het restaurant en zeeaquarium worden opgeknapt. “We willen nog meer het verhaal vertellen over het leven in de Noordzee en de Waddenzee. En we willen nog meer aanpakken, maar daarover later meer.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Jammer dat de foto onder de kop niet fort kijkduin is .
    Fort aan de Harsens minstens zo interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: