Den HelderSport

Suns onderuit tegen Landstede Hammers

Den Helder – De basketballers van de Den Helder Suns hebben zaterdagavond geen potten kunnen breken tegen de bezoekers uit Zwolle. Met slechts drie wisselspelers aan Helderse kant bleven de tien van Zwolle net onder de honderd: 72-98.

In het eerste kwart gaat het redelijk gelijk op tot 12-13, als de bezoekers door middel van driepunters van ex Den Helder speler Boyd van de Vuurst de Vries uitlopen naar 15-25 Na tien minuten basketballen geeft het scorebord 19-27 aan. Al vroeg in het tweede kwart loopt Dyon Halman al tegen zijn vierde fout aan: 24-46. De Suns moet het lange tijd zonder center doen. Zwolle maakt daar dankbaar gebruik van en loopt uit bij rust naar 35-53.

Na de rust gaat het van 41-66, 47-66 naar 49-75 aan het einde van het derde kwart. Nino Gorissen heeft dan ook zijn 4e fout te pakken en Halman heeft inmiddels op de bank plaats moeten nemen met vijf persoonlijke fouten. Met nog zes spelers die nog vrijuit kunnen spelen wordt het lastig aanhaken tegen het sterke Zwolle. Die tevens een groot rebound overwicht hadden gedurende de wedstrijd. (44 tegen 24)

De veertig minuten worden volgemaakt met een 23-23in het vierde kwart, beiden teams in evenwicht dus. Coach Peter van Noord heeft ervoor gekozen om de Amerikaanse speler Darius Banks bijna de gehele wedstrijd in het veld te laten staan. Banks komt aan het einde van de wedstrijd “los” en maakt een totaal van 14 punten in de slotminuten. Topscorer van de oefenwedstijd is de andere Amerikaanse Suns-speler Jake Bliss; hij heeft een totaal van negentien punten.

Op zaterdag 1 oktober start de BNXT competitie met een uitwedstrijd voor de Suns tegen het Limburgse BAL.

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11