Overige

Oecumenische viering Michaëlskerk Oosterland

Advertentie:

Hollands Kroon – Na lange tijd is er 10 juli aanstaande weer een viering op zondagmorgen in Oosterland. Deze viering, die de start van het zomerseizoen inluidt, gaat over het verhaal van de barmhartige Samaritaan.

Een Bijbelverhaal dat veel mensen wel (vaag) kennen. Een gelijkenis, een verhaal dat je een spiegel voorhoudt. Wat doe je als je iemand op je pad vindt die hulp nodig heeft? Ben je dan een naaste of kijk je de andere kant op?

Een uitdagende vraag. Het mooie is dat alles in dit verhaal draait om vragen. De vraag “Wie is mijn naaste”, daar begint het mee. Gaandeweg krijgt het zo overbekende verhaal een verrassende plot en mondt uit in een andere vraag.

Soms kan één vraag iemands kijk op de wereld, anderen en henzelf veranderen. In spelvorm komen in de viering de hoofdpersonen uit het verhaal voor het voetlicht en is te horen hoe ze allemaal hun eigen antwoorden hebben. Wat betekent dat vandaag voor ieder? Dat is waar alles om draait.

De teksten worden omlijst door liederen rond hetzelfde thema, voor en met de kerkgangers gezongen door het Michaëlskoor onder leiding van Karin Smits.

De viering begint om 10.30 uur. Vooraf worden de liederen geoefend. Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid na te praten. Iedereen is van harte welkom.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button