Politiek

D66 dringt aan op meer woningbouw in Nieuw Den Helder

Gebrek aan ontwikkeling onacceptabel

Advertentie:

Den Helder – De Helderse fractie van D66 maakt zich zorgen over de woningvoorraad en leefbaarheid in de wijk Nieuw Den Helder. Volgens de fractie ligt de focus voor woningbouw de laatste jaren vooral op de binnenstad en Julianadorp, terwijl in Nieuw Den Helder locaties al lange tijd braak liggen. D66’ers Stefan Milatz en Hans Verhoef hebben daarom schriftelijke vragen opgesteld voor het college, waarin zij onder meer vragen over dit onderwerp een beeldvormende avond te organiseren voor de gemeenteraad.

Milatz en Verhoef benadrukken namens D66 dat de afgelopen tien jaar veel sociale huurwoningen of andere voorzieningen in Nieuw Den Helder zijn gesloopt, zonder dat er vervangende woningen zijn gebouwd. Als voorbeeld halen zij het terrein tussen basisschool De Fontein en het kantoor van Mulder Vastgoed aan. “Dit terrein ligt al ruim vijftien jaar braak. Hier had ook al lang een appartementencomplex voor senioren of jongeren kunnen staan”, schrijven Milatz en Verhoef. Dit gebrek aan ontwikkeling is volgens de fractie onacceptabel in een tijd waarin de vraag naar woningen hoog is. “Het is niet uit te leggen aan de inwoners, oud jong, rijk of met een bescheiden beurs, die een woning zoeken”, aldus D66.

Een ander voorbeeld dat de D66’ers aanhalen is de situatie aan de Vechtstraat, waar al meer dan vijf jaar bouwhekken staan. De fractie wil dat deze locatie zo snel mogelijk en het liefst voor 31 december dit jaar wordt ontdaan van de bouwhekken, dat de funderingsresten worden verwijderd of afgeschermd en dat de locatie tijdelijk wordt ingericht tot een plek waar kinderen kunnen spelen en mensen prettig kunnen wandelen en/of verblijven. Daarnaast vragen Milatz en Verhoef het college welke plannen er voor de locatie Vechtstraat ontwikkeld worden en wanneer deze naar verwachting gerealiseerd kunnen worden.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

 1. We moesten eerst goed kijken of de datum van dit artikel wel klopte.. Want D66 is blijkbaar niet helemaal goed geïnformeerd over de bouwprojecten in onze gemeente..

  Ze halen één locatie aan waar de woningen gereed zijn.. Woonstaete heeft op kavel van Ijsselmeerstraat reeds woonvilla’s gebouwd/ontwikkeld, die inmiddels zijn verkocht aan een beleggingsmaatschappij https://woonstaete.nl/project/twee-woonvillas-den-helder/

  Over de vechtstraat hebben ze wel gelijk, maar je kunt daarbij ook de Jan Verfailleweg en Meidoornstraat noemen. Allemaal kavels van Woningstichting / Helder Vastgoed, waar helemaal niets mee gebeurt.. Die vinden het opkopen van commercieel vastgoed in binnenstad en bouwen van dure koopwoningen veel belangrijker.. Samen met de ontwikkeling van het Dijkkwartier, waar een groot deel van de Helderse burgers niet op zitten te wachten..

  D66 wil in de vechtstraat dat het terrein geschikt wordt gemaakt voor spelende kinderen? Maar ze stellen wel vragen over sociale woningbouw.. Dat rijmt niet met elkaar als op de locatie vechtstraat prima gebouwd kan gaan worden…

  Als D66 echt wat wil doen aan (sociale) woningbouw, dan beginnen ze met het instellen van de regel; Slopen =Bouwen!
  Wil Woningstichting dit niet, dan trek je per kwartaal gewoon 50 miljoen af van de borgstelling die de gemeente nu verleent.. D66 zal dan zien hoe snel er opeens wel gebouwd kan gaan worden..

  En D66 zeg per direct dat het Dijkkwartier en de Seasaw er niet gaat komen.. Want buiten het feit dat je een dijkverzwaring maar voor 50 jaar kunt garanderen, wordt het bouwen op een nieuw aan te leggen dijk veel te duur, wat deels wordt verhaald in de bouwkosten, dus hogere koop en of huurprijzen..

  Je kunt namelijk ook gewoon binnendijks bouwen, wat veel goedkoper is, en met 4, 5 of 6 verdiepingen het waarschijnlijk ook geaccepteerd wordt door de inwoners van onze gemeente… Veel goedkoper dan het Dijkkwartier, zodat de huurprijs ook betaalbaar kan blijven..

  D66 kan beter gaan vragen of er in het stadhuis illegale verhuur plaats… Of dat er stiekem gekeken wordt naar een fusie tussen Den Helder en Gemeente Hollands Kroon… Gemeente ontkent het tot nu toe… Maar op google maps is het pand al geclaimd. https://ap.lc/DsNRH

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button