Den Helder

Gratis meting balans en valrisico voor 65+

Advertentie:

Den Helder – Thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder kunnen in de maand juli een gratis meting rondom balans en valrisico krijgen. Deze meting vindt plaats met behulp van een innovatieve Smartfloor en wordt georganiseerd door Team Sportservice Noordkop, in samenwerking met BNW Netwerk Vitaliteit.

Valincidenten vormen een groot risico voor ouderen. Met de technologie van de innovatieve Smartfloor wordt beoordeeld hoe het gesteld is met het evenwicht en het valrisico van de deelnemer. Na de meting worden verschillende trainingsmogelijkheden aangeboden. Zo bieden Team Sportservice Noordkop en BNW Netwerk Vitaliteit de ‘In Balans’ training aan. Een training voor mensen met een verhoogd valrisico, wetenschappelijk onderbouwd om de spierkracht en balans te verbeteren. Ook verzorgen zij de ‘Body, Brein en Balans’ training, speciaal voor mensen met een laag valrisico. Deze training is een combinatie van Cognitieve Fitness en extra balansoefeningen.

Metingen:
3 juli van 09.00 – 09.30 uur in MFC De Boerderij (Na de meting is er aansluitend een informatiebijeenkomst over de training ‘In Balans’)
11 juli van 11:00 – 12:00 uur bij De Lichtboei
25 juli van 9:30 – 11:30 uur in MFC De Boerderij
29 juli van 16:00 – 16:30 uur bij Fysio Mens en Co Julianadorp
30 juli van 9:30 – 11:30 uur in MFC Het Wijkhuis Nieuw DH

Alle thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder die willen werken aan hun balans en fitheid zijn van harte welkom.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button