Den HelderUitgaan

Nieuwe start aan de Zuidstraat: Ex-Marine medewerkers Mitchel en Jara openen café

Advertentie:

Den Helder – Een enorme sprong in het diepe voor ex-Marine medewerkers Mitchel Kip (32) en Jara Huijnen (30); komende zaterdag zullen zij de deuren openen van hun eigen café ’t Barretje. Zaterdag 6 juli om 19:30 uur zal de opening van het café aan de Zuidstraat groots gevierd worden. Met weinig tot geen horeca-ervaring, maar een flinke dosis motivatie, is het duo er helemaal klaar voor.

In het voormalig pand van café Het Boerenverdriet, en later Stadsherberg Helsdeur, zal de sfeer van een echt bruin café terugkomen. “Het moet als thuiskomen zijn als je naar binnen loopt”, begint Huijnen. “We willen een laagdrempelig café zijn, met een ontspannen sfeer en zo min mogelijk poespas. Als de mensen het maar leuk vinden.”

 

“Wij zijn zelf geen liefhebbers van hippe tenten”, vertelt Kip. “De bekende uitgaansgelegenheden op Willemsoord zijn lange tijd voornamelijk toegespitst geweest op de jeugd tot 25 jaar. De afgelopen tijd hebben wij zelf gemerkt dat er voor de leeftijdsgroep vanaf 30 jaar weinig leuke uitgaansopties zijn.” Volgens de kersverse uitbaters gaat daar nu verandering in komen: “We gaan livemuziek, jamsessie, sportwedstrijden of soms misschien zelfs karaoke op het programma zetten. En als er iemand binnenkomt die even een lekkere rockplaat wilt horen, doen we dat ook gewoon. Alles mag, zolang de mensen het maar leuk vinden.”

Gewaagde keuze
Nadat het stel in februari het pand gingen bezichtigen, wisten zij al snel wat hun toekomstplannen waren: “Ondanks dat zoiets best een spannende beslissing kan zijn, hebben wij geen moment getwijfeld aan het opzeggen van onze vaste banen. Het is natuurlijk een gokje, maar we doen dit met vol vertrouwen. Een feestje bouwen kunnen wij wel. Dat was ook het eerste dat onze familie en vrienden tegen ons zeiden”, lacht Kip. Zijn partner vult hem aan: “en we hebben zoveel meer in ons mars dan werken voor een baas. We kunnen hiermee onderscheidend zijn. Het is nu echt aan ons om het waar te maken.”

Het café aan de Zuidstraat

De afgelopen jaren waren rommelig aan de Zuidstraat volgens Huijnen en Kip. “Dat merkte je ook toen we hier voor het eerst aan de slag gingen. Alles was vies en veel van de inboedel en apparatuur was aan vervanging toe. We hebben bijna 90% van de inboedel vervangen. Gelukkig kunnen we heel veel zelf. En dat moet ook wel, want we willen het de komende tijd ook helemaal alleen doen.”

Na de opening op zaterdag 6 juli zal het café woensdag tot en met zondag geopend zijn. “We zitten hier op een toplocatie met lekker terras. Wie ’s middags lekker in het zonnetje wilt zitten is vanaf 14:00 en in het weekend al vanaf 12:00 welkom. We gaan Den Helder laten zien hoe leuk deze plek kan zijn.”

Toon meer

Calvin Vliegen

Calvin Vliegen is sinds november 2023 als videoverslaggever/editor werkzaam bij Regio Noordkop. Calvin is bereikbaar via calvin@regionoordkop.nl of telefonisch via 06-27656370.

1 reactie

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button