Hollands Kroon

Opvang Wieringerwerf opent maandag haar deuren voor 100 asielzoekers

Advertentie:

Wieringerwerf – De opvanglocatie voor asielzoekers in Wieringerwerf opent maandag haar deuren. Dat heeft de gemeente Hollands Kroon vrijdag laten weten. De noodzakelijke aanpassingen zijn afgerond en de locatie is klaar om de bewoners te ontvangen.

In Hotel Wieringermeer worden vanaf aanstaande maandag (1 juli 2024) 100 asielzoekers opgevangen. Op deze locatie zullen vooral mensen met een verblijfsvergunning – zogenoemde statushouders – opgevangen worden. Dit zijn mensen die in Nederland mogen blijven en wachten op een woning in de gemeente waaraan zij toegewezen zijn.

De mensen die opgevangen worden hebben vaak al een flinke reis en lang proces achter de rug. Medewerkers van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) vangen de bewoners op en geven begeleiding in hun dagelijks leven op en rond de opvanglocatie. Ook krijgen de bewoners ondersteuning bij de inburgering en het zoeken naar werk en dagbesteding.

Leven op en rond de locatie
De intrek van bewoners op de locatie is nieuw voor iedereen. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de omgeving. “Door de richtlijnen van het COA verloopt dit vaak erg goed”, benadrukt de gemeente. “Toch blijft het belangrijk om ervaringen uit te wisselen. Hiervoor wordt een overlegcommissie opgericht. In deze groep zitten medewerkers van het COA, de gemeente en vertegenwoordigers van inwoners, ondernemers en andere betrokken partijen. Wilt u ook uw ervaringen delen? Dan kunt u zich aanmelden voor deze groep door een email te sturen naar fmmnwieringermeer@coa.nl.”

Mocht iemand snel contact wensen met de opvanglocatie, dan kan dat 24 uur per dag. Zij zijn bereikbaar op 06 – 27 57 65 06 of per mail via fmmnwieringermeer@coa.nl. Wie denkt iets te kunnen betekenen voor de bewoners of de opvanglocatie mag ook contact opnemen. Vragen die niet voor het COA zijn, kunnen worden ingestuurd naar naar opvang@hollandskroon.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button