Kop van Noord-Holland

Werk aan kruispunten N9 sneller klaar dan verwacht

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – De werkzaamheden aan de kruispunten op de N9 in Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug zijn afgerond, zo meldt Rijkswaterstaat. Dit betekent dat de twee kruispunten weer helemaal open zijn voor het verkeer en fietsers en voetgangers hier voortaan veiliger kunnen oversteken.

De afgelopen weken heeft aannemer De Jong Zuurmond in opdracht van Rijkswaterstaat hard gewerkt om de veiligheid van beide kruispunten te verbeteren. Aanvankelijk was de verwachting dat het werk tot de zomervakantie zou duren, maar inmiddels is al het werk klaar.

De oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers in Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug zijn volledig aangepakt: opstelplaatsen, oversteken en fiets- en voetpaden zijn vernieuwd en verbreed, zodat voetgangers en fietsen meer ruimte hebben om veilig de N9 over te kunnen steken. Ook zijn er meer en duidelijkere barrières tussen langzaam en doorgaand verkeer. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat het op beide kruispunten veiliger is geworden voor alle weggebruikers. Rijkswaterstaat heeft bij het opstellen van de verkeersmaatregelen nauw samengewerkt en afgestemd met de gemeente Schagen, Provincie Noord-Holland en de dorpsraden.

Veiligheid
Rijkswaterstaat verbetert de veiligheid op de N9 tussen Alkmaar en Den Helder met een tiental verkeersmaatregelen. Naast de twee kruispunten zijn er dit jaar ook andere verkeersveiligheids-maatregelen uitgevoerd zoals het aanpassen van de bebouwde komgrens bij Schoorldam, de aanleg van rood asfalt op diverse verkeersplateaus, het vernieuwen van de bebording en markering op diverse plaatsen, het rood asfalteren bij ’t Zand en het opheffen van bushaltes langs de N9. Het geld hiervoor is afkomstig uit de verkeersveiligheidsaanpak voor Rijks-N-wegen.

Meer informatie over de N9 is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/wegen/wegenoverzicht/n9.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button