Cultuur/NatuurHollands Kroon

Vrouwen van Nu bezochten Tuin 3

Adverentie

ANNA PAULOWNA – Dit keer reisden de leden van de tuinclub De Korenaar van Vrouwen van Nu Wieringen af naar Tuin 3 aan de Kneeskade in Anna Paulowna. Na ontvangst informeerde eigenaar Jane Lichtenveldt de vrouwen over het ontstaan van de tuin en waarom de naam Tuin 3.

Het is namelijk de derde tuin van de familie Lichtenveldt, het is huisnummer drie en er stonden drie iepen bij de ingang. Daarna leidde Jane de leden rond en vertelde over allerlei planten en hoe de tuin stukje bij beetje is omgetoverd van grasland naar een prachtige bloementuin.

Nadat het huis in 2007 klaar was, is de familie begonnen met de tuin die toen nog een weiland was, zo is er jaren over gedaan om 7700 m2 weiland om te toveren tot het geheel dat je nu ziet. Er zijn dertien borders en achteraan een stukje bosgedeelte. Langs de verharde paden staan veel zitjes zodat je lekker kunt uitrusten van alle bloeiende indrukken. Vlinderstruiken, dahlia’s, zonnekruid, chrysanten, alles in zoveel mogelijk kleuren. Een berceau begroeide boog met clematis met aan de bovenkant als aardigheid wel 160 melkkannetjes. Alle planten op kleur, een haag van roze sering hortensia’s van wel een meter hoog.

Ook aan duurzaamheid is gedacht. De paden zijn aangelegd met tweedehands stenen in verschillende formaten, voor de beregening is er een bron geslagen en de kippen eten de eitjes van de slakken. Een prachtig geheel, een tuin die volgens de eigenaren nooit klaar is, je blijft veranderen en dat is juist het creatieve aan tuinieren.

Meer informatie over de Vrouwen van Nu www.vrouwenvannu.nl/wieringen of vrouwenvannu.wieringen@gmail.com

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button