112

Beginnend brandje snel onder controle

Hippolytushoef – Een man en een vrouw die dinsdagmorgen onderweg waren van Groningen naar het strand zijn op de N99 bij Hippolytushoef door een beginnend brandje gestrand.

Ter hoogte van de basisschool De Kei kreeg de bestuurder in de gaten dat er rook onder de motorkap vandaan kwam. Hij zette zijn auto aan de kant en een voor hem rijdende automobilist stopte ook, mede doordat deze een brandblusser in zijn voertuig had. Beide bestuurders kwamen, toevallig, allebei uit Groningen en beiden hadden bij de brandweer gezeten, dus het beginnend brandje was snel onder controle.

De brandweer van Hippolytushoef is nog ter plaatse geweest om de situatie onder controle te krijgen en heeft temperatuur metingen gedaan om zeker te weten dat er geen brand meer kon ontstaan. Waarschijnlijk is de brand begonnen doordat er olie op een deel van de motor is gekomen. De auto raakte wel beschadigd aan de bedrading en de motor.

Het verkeer werd ter plaatse door de politie geregeld en de auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van een korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button