JeugdUitgaan

Een vrolijke circusdag voor kinderen in AZC’s 

Den Helder – In de tijd van lockdown wist het Wolkentheater de kinderen in asielzoekerscentra (AZC’s) op te vrolijken en te activeren met een serie online filmpjes onder de naam Circus Doe-maar-mee. Deze zomer is de live versie van dit succesvolle programma te zien in een 30-tal AZC’s door het hele land.

Ondanks versoepelde coronaregels leven de kinderen in AZC’s eigenlijk nog steeds in een soort lockdown. De zomervakantie is een extra moeilijke periode. Er is weinig afleiding en ze kunnen nergens naartoe. Juist daarom organiseert het Wolkentheater in augustus een groot circustournee langs een 30-tal AZC’s. In de interactieve open air voorstelling Circus-Doe-maar-mee worden spullen die te vinden zijn in elk huis, bijvoorbeeld sokken of theedoeken, omgetoverd tot circusrekwisieten voor verschillende jongleerscenes of goocheltrucs. Kinderen worden op deze manier geïnspireerd om het alledaagse leven op een creatieve en speelse manier te zien en thuis zelf ook circusje te gaan spelen.

In Noord-Holland is Circus Doe-maar-mee te zien en te beleven op maandag tien augustus om 12:00  uur in het AZC aan de Nieuweweg in Den Helder. Wegens de RIVM maatregelen hebben deze voorstellingen een besloten karakter.

De stichting Wolkentheater werd op Valentijnsdag 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Sindsdien speelt het gezelschap met passie, betrokkenheid en overtuiging voor vluchtelingenkinderen in AZC’s. Vandaag de dag bestaat het Wolkentheater uit gediplomeerde theaterdocenten, erkende kunstenaars en andere gedreven mensen uit de theaterwereld. Meer over het Wolkentheater kunt u vinden u op www.wolkentheater.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button