Overige

Welke uitvaartverzekering past bij mij?

Het hebben van een uitvaartverzekering is zeer handig om ervoor te zorgen dat je nabestaanden niet voor onverwachte omstandigheden komen te staan. Met een goede uitvaartverzekering is er genoeg geld beschikbaar om de begrafenis of crematie te regelen, inclusief alle benodigdheden eromheen. Maar wat er onder deze zaken wordt gerekend is per uitvaartverzekering anders. De een biedt een bepaald onderdeel wel aan, bij de ander zit dit niet inbegrepen. Daarentegen kun je dit ook vaak zien in de prijs die er voor de verzekering betaald moet worden. Omdat er zoveel verschillende verzekeringen en aanbieders zijn, is het belangrijk dat je goed weet waar je op moet letten wanneer je een uitvaartverzekering afsluit.

Natura versus kapitaal

In de wereld van de uitvaartverzekeringen bestaan er veel soorten uitvaartverzekeringen. Het belangrijkste hierin is de manier waarop je premie wordt uitgekeerd. Hierin zijn de meest voorkomende soorten de naturaverzekering en de kapitaalverzekering.

Naturaverzekering
Bij een naturaverzekering is de premie gericht op waarvoor er betaald moet worden. De verzekering vergoedt dan de producten en diensten die er nodig zijn om de uitvaart te kunnen realiseren. Denk hierbij aan het afhuren van het mortuarium, de kist, de ceremoniedienst en wat hier allemaal omheen komt kijken.

Wanneer je een naturaverzekering af wilt sluiten, is het belangrijk te kijken wat er allemaal vergoed wordt. Bij de ene verzekeraar worden bepaalde zaken namelijk niet vergoed, die wel vergoed worden bij een ander. Denk er dus goed bij na wat je wilt laten vergoeden en neem dit mee tijdens het vergelijken van de verzekeringen.

Kapitaalverzekering
Tegenover de naturaverzekering staat de kapitaalverzekering. Hierin gaat het puur om een geldbedrag. Het gekozen verzekerde bedrag wordt dan uitbetaald aan de nabestaanden om de uitvaart mee te bekostigen. Het geld is te gebruiken voor de zaken die je nabestaanden ermee willen betalen, in plaats van dat de verzekeraar aangeeft wat het wel of niet betaalt.

Welke uitvaartverzekering is geschikt?

Er is geen duidelijk  welke uitvaartverzekering geschikt is. Het hangt er echt vanaf wat jouw eigen wensen zijn. Hieronder vallen dus de soort verzekering, maar bijvoorbeeld ook de hoogte van de premie en hoe het totale bedrag wordt bepaald.

Mocht je nu niet weten of je liever een natura- of kapitaalverzekering afsluit, dan kun je er ook voor kiezen om een combinatieverzekering te nemen. Hierin is het dus mogelijk om een aantal dingen door de verzekeraar te laten vergoeden, terwijl er ook ruimte is voor een vrije besteding om de uitvaart te perfectioneren naar wat jouw laatste wensen zouden kunnen zijn.

Het beste wat je kunt doen is goed voor ogen hebben wat je wilt voor je gaat vergelijken. Bepaal welke hoogte, voorwaarden en uitbetalingen je wilt hebben en gebruik deze om je uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier kun je altijd de juiste verzekeringen vinden en de best passende afsluiten, om er zeker van te zijn dat wanneer je er niet meer bent je uitvaart toch nog georganiseerd kan worden zoals jij dat gewild zou hebben. Zonder dat je nabestaanden met de handen in het haar hoeven te zitten over bijvoorbeeld de geldzaken.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button