Hollands KroonVideo

€8600,- voor Museum Oud-Anna Paulowna (video)

Advertentie:

Breezand – Wethouder Theo Meskers overhandigde op 28 juli een cheque met daarop een bedrag van €8600,- aan Jan Beets, voorzitter van het Museum Oud-Anna Paulowna. Het bedrag is afkomstig uit het Compensatie en herstelfonds Covid-19 van de gemeente Hollands Kroon en is bedoeld om het museum te helpen bij onderhoudswerkzaamheden die door de pandemie vertraging op hebben gelopen.

Het museum is door de coronamaatregelen van maart 2020 tot en met juni 2021 noodgedwongen gesloten gebleven. Door gemiste inkomsten uit entree en baromzet kwamen noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan het pand op een laag pitje te staan. Dankzij de subsidie kan de vereniging nu toch beginnen aan het vernieuwen van de lekkages in het plafond en de vernieuwing
van het dak.

Het fonds is door de gemeenteraad in het leven geroepen om kleine verenigingen en clubs te helpen bij activiteiten die door covidperikelen vertraging hebben opgelopen of niet zijn doorgegaan. Deze clubs vallen tussen wal en schip omdat ze vaak niet in aanmerking komen voor grotere subsidiepotten van de provincie en het Rijk. De gemeente Hollands Kroon is met dit herstelfonds in dat gat gesprongen.

Nieuwe aanvragen
Het fonds bestaat uit zo’n €500.000,- en aanvragen kunnen ten minste tot 1 januari 2022 worden ingediend. Tot nu toe zijn er zo’n dertig aanvragen gedaan en is bijna €300.000,- uitgekeerd. De gemeente springt ruimhartig om met de toekenning en helpt verenigingen graag om een juiste bestemming vinden voor het geld. De gemeente roept clubs die in aanmerking denken te komen van harte op om contact op te nemen.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button