Den HelderPolitiek

Gemeenteraad nu echt met reces: Begeleidingscommissie havenbedrijf vastgesteld

Adverentie

Den Helder – De Helderse raad kwam op woensdagavond 28 juli nogmaals terug van reces. In een digitale raadsvergadering besloot de raad kort over de begeleidingscommissie voor het beoogde onderzoek naar Port of Den Helder. Niet verrassend was dat het voorstel unaniem werd aangenomen, aangezien het vanuit de gehele raad was voorgedragen en omdat het gaat om een onderzoek door de raad zelf.

Met het onderzoek zal in de breedte worden gekeken naar de bedrijfsvoering van het havenbedrijf Port of Den Helder. Specifiek naar waar het nu misgaat en hoe er in de toekomst verbeteringen kunnen worden doorgevoerd om ervoor te zorgen dat de organisatie nu eindelijk eens op eigen benen kan staan. Financieel lukt dit namelijk nog niet en er is structureel een bijdrage nodig vanuit de gemeente. Deze al lang bestaande ergernis van de raad wordt nog vóór maart 2022 onder de loep genomen. De resultaten van het onderzoek en de vervolgstappen moeten dus door een volgende gemeenteraad worden opgepakt.

De commissie die het onderzoek zal gaan overzien zal bestaat uit leden van zowel de coalitie als de oppositie. De leden zijn: Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder), Harmen Krul (CDA), Pieter Blank (PvdA), Leo van Esdonk (Behoorlijk Bestuur) en Vincent van den Born (PVV).

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button