Den Helder

Voor de laatste keer: 500 Friese paarden op het strand van Julianadorp en Den Helder

Advertentie:
vijfhonderd Fries paarden op het strand (DHfoto)

Den Helder – Een strandrit van vijfhonderd Friese paarden over het strand van Julianadorp en Den Helder trok zaterdagmiddag veel toeschouwers. Langs het hele strand, vanaf de start bij de Callantsogervaart en tot het keerpunt bij Huisduinen, kwamen veel mensen kijken. Bij het keerpunt was een krappe draai naar het nieuwe pad naar de strandopgang bij ‘Lang sal die Leve’. Het werd een beetje een bottleneck, maar de ruiters kregen hun paarden toch prima de bocht door en konden met een drafje weer aansluiten bij de rest.

De deelnemers kwamen onder meer uit landen als België, Canada, Slovenië, Duitsland Amerika en Spanje. Veelal maken ze er vakantie van, veel stallen en vakantiehuisjes in de omgeving zijn in deze periode dan ook volgeboekt. Als er vijfhonderd paarden over het strand gaan komt daar meer bij kijken dan menigeen denkt. “Er zijn zo’n tachtig tot honderd vrijwilligers actief om dit evenement in goede banen te leiden, dan moet je denken aan verkeersregelaars, EHBO, Reddingsbrigade, dierenambulance, inschrijven, koffieschenkers, eigenlijk te veel om op te noemen”, aldus een vrijwilliger bij het keerpunt in Huisduinen. Hij wist ook nog te vertellen dat, ondanks dat de rit om 12.00 uur zou starten, er nog deelnemers om 11.45 uur in de file stonden naar de start.

Ondanks het succes en de grote publieke belangstelling was dit de laatste editie van deze unieke rit. Het evenement werd om de drie jaar gehouden en kost veel tijd en energie om te organiseren. Ook met de strengere regelgeving wordt het steeds moeilijker. Daarom besloot de organisatie om het bij vijf edities te laten.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

7 reacties

    1. Inderdaad, helemaal mee eens. De organisatoren gooien de handdoek in de ring. Gewoon even een leuk evenement organiseren in je vrije tijd is ondoenlijk geworden door alle voorschriften en regels waar men aan moeten voldoen. Erg jammer hoor.

    2. dit wil onze overheid toch graag, alle evenementen naar de verdommenis helpen !!!!!!!!!!!!!!!!!! en straks maar klagen dat er niets meer wordt georganiseerd, en dan vreemd vinden! hoe kan dat toch dat niemand iets organiseerd, behalve nog een knokpartij op de voetbaltribune

  1. Stemmingmakerij Jantje Klaas en RB.

    “ Het evenement werd om de drie jaar gehouden en kost veel tijd en energie om te organiseren. Ook met de strengere regelgeving wordt het steeds moeilijker. Daarom besloot de organisatie om het bij vijf edities te laten.”

    1. U zegt het toch zelf: “Met de strengere regelgeving wordt het steeds moeilijker”. Er zijn veel meer organisatoren van bijvoorbeeld oldtimer evenementen en markten die juist om die reden de handdoek in de ring gooien. Dus niks stemmingmakerij!!

      1. Jawel jantje, maar jij hebt zeeen van tijd en doet dat nu toch even?

  2. Ieder paard met berijder moet ook iemand meenemen die als vrijwilliger dienst kan doen. Als de paarden hier alleen komen om hun baasje een rondje te laten rijden en anderen het werk laten doen, mogen zij van mij thuis blijven en daar een rondje rijden.
    Ik zou ook graag de regels, inclusief de strenger gemaakte regels willen inzien. Er staat vast veel onzin tussen en dus schrappen maar.

Wellicht ook interessant

Back to top button