Den HelderPolitiek

Helderse gemeenteraad houdt ideeënmarkt voor inwoners

Den Helder – Inwoners die denken goede ideeën te hebben voor de stad, krijgen 29 september de kans om die te ‘verkopen’ aan leden van de gemeenteraad. Inwoners met goede ideeën of plannen voor Den Helder die dag tussen 19.30 en 21.30 uur terecht op de ideeënmarkt. De locatie wordt later bekendgemaakt en is mede afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

De ideeënmarkt is vooral voor de inwoners van Den Helder. “De gemeenteraad organiseert de ideeënmarkt, omdat zij graag inwoners op een creatieve en constructieve manier wil betrekken bij de besluitvorming van de raad”, zo laat de griffie weten. “Organisaties met een winstoogmerk kunnen geen gebruik maken van de mogelijkheid om een idee te presenteren tijdens de ideeënmarkt, tenzij zij een idee presenteren dat valt buiten de eigen bedrijfsmatige activiteiten en direct ten goede komt aan de Helderse samenleving. Ideële organisaties (non-profit) zijn welkom, waarbij het wel de bedoeling is dat de ideeën direct ten goede komen aan de Helderse samenleving.”

Waarom een ideeënmarkt?
De ideeënmarkt is bedoeld om de betrokkenheid van de inwoners van Den Helder bij de politiek te vergroten en om de kennis en invloed van de inwoners beter te benutten. De raad wil onderzoeken of een ideeënmarkt een geschikt middel hiertoe is. Iedereen is van harte welkom, met of zonder idee. Alleen meepraten en/of meeluisteren mag ook.

Een ideeënmarkt heeft de uiterlijke vorm van een gewone markt met kraampjes/tafels, waarachter inwoners staan die een idee hebben voor de gemeente. Alle deelnemers krijgen de mogelijkheid om in drie minuten hun idee te pitchen (niet verplicht). Vervolgens lopen raadsleden over de markt. Het is aan de deelnemers om raadsleden te overtuigen van hun ideeën. Als een raadslid enthousiast raakt van het idee, kan hij of zij dat idee adopteren. Het raadslid sluit dan samen met de initiatiefnemer een overeenkomst, waarbij zij samenwerken aan een motie (een formeel middel om een discussiepunt voor te leggen in een vergadering).

Aanmelden
Aanmelden kan door een inschrijfformulier in te vullen, dit kan tot en met 12 september 2022. Dit formulier is te vinden op de website gemeenteraad.denhelder.nl of is aan te vragen via griffie@denhelder.nl, tel. 0223-678105. In het formulier wordt gevraagd naar naar naam, telefoonnummer, het idee, wat u met het idee wil bereiken, wat het oplevert en een inschatting van de kosten. Na aanmelding volgt automatisch een bevestiging en meer informatie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

16 reacties

 1. Ik heb wel een idee. Laat eens een frisse wind waaien door het Sociaal Domein zodat we daar goed opgeleide medewerkers krijgen die weten waar ze over praten en snel handelen. Bij zowel de participatie als de WMO is het nog steeds een chaos (de eigen woorden van een medewerker) en moeten mensen die een aanvraag hebben ingediend soms 12 weken wachten op een beslissing. Dit terwijl er een wettelijke termijn is van 6 weken waarbinnen je bericht moet krijgen. Gevolg is dat sommige mensen na die 3 maanden de hulp al niet meer nodig hebben, omdat ze al overleden zijn.
  De gemeente zou zich dood moeten schamen dat zij hun inwoners zo in de kou laten staan.

 2. Ik heb wel een idee: de democratie terugbrengen naar de stad, door een Raadsbesluit te nemen over de bouw van een nieuw stadhuis. Maar dat is taboe, ook bij de media. Daarom hebben Belangenvereniging Visbuurt en ik een publicatie en idee platform voor alleen burgers opgericht: “Naar democratie in Den Helder”. Immers, de hele Raad zwijgt nu over het ontbreken van een Raadsbesluit en de leugen van de Raad van State, ze zijn nu medeplichtig aan fraude. We richten ons nu tot de Tweede Kamer, de Ombudsman en desnoods de Europese Commissie.

  1. Laat hier even het Raadsbesluit zien waarin de Raad, gekozen vertegenwoordigers van de burgers, toestemming geeft voor de bouw van een nieuw stadhuis op Willemsoord. Je kan het niet, zelfs anoniem niet, Niemand kan het, de Raad van State niet, het Gemeentebestuur niet, de media niet. We laten ons niet terugfluiten door leugens van de Raad van State. Daarnaast, twee rechters zeiden dat er geen Raadsbesluit was. Het is er doorgeritseld zonder respect voor de rechten van de burger, die zijn vastgelegd. Hoezo ideeënmarkt. Ga je fraude herstellen, eerst, dan kan je beginnen met vertrouwen kweken.

   1. Henk van Kuijk, graag geloof ik uw stelling omdat u zich daarin serieus heeft verdiept. Bovendien heb ik tot heden geen enkele weerlegging gehoord of gelezen van gemeentelijke collegeleden, raadsleden of ambtenaren. Dat geeft zwaar te denken. U heeft gekozen voor een kritische blik naar de democratische totstandkoming van het gehele proces rondom nieuwbouw van een gemeentehuis. Alle stukken en dossiers daarover ken ik niet, echter mijn vertrouwen in gemeentebestuur ben ik al lang kwijt door hun zwijgen over hen niet welgevallige zaken, het gesjoemel en gekonkel en keihard liegen tegen inwoners.
    Een vergelijk met de politieke terroristen in het Kremlin lijkt mij op zijn plaats.

 3. ’t kan erger en Henk van Kuijk ga met jullie ideeën achter een kraam staan. Jullie ideeën kunnen zomaar geadopteerd worden. Dat zou wel schrikken zijn, echter nooit geschoten is altijd mis.
  Pieter en zus hebben geen enkel idee en verschijnen hier slechts om af te geven op Henk van Kuijk. Jullie krijgen in ieder geval geen kraam.

 4. Ik denk dat Pieter (niet te verwarren met Piet ) en Zus een beetje Henk moe zijn . Wat hij doet : strijden tegen de bouw van het stadhuis is natuurlijk zijn goed recht . Maar om die strijd steeds overal te pas en te onpas te verkondigen ? Daar worden mensen ook een beetje moe van . Henk wordt op deze manier een “dreinend ” kind wat blijft zeuren om een ijsje.En dat maakt dat hij aanhang en sympathie verliest. Hij kan zich beter wat matigen en na “zijn ” overwinning met trompetgeschal door het centrum trekken dan ons iedere keer weer vermoeien met zijn “gemekker”

 5. Je zit er volkomen naast, Roan, en leest niet goed. Ik heb nooit tegen drie rechters gezegd: “Er moet geen stadhuis op Willemsoord komen.” De Raad van State rechter vroeg aan het slot: “Wat moet er gebeuren?” Ik zei: “Er moet morgen een fatsoenlijk, normaal, democratisch Raadsbesluit komen, met daaraan gekoppeld het recht van bezwaar, inspraak en referendum van de burger, met alternatieven. Dat is er helemaal niet, u kan het niet laten zien, in de stukken van de Gemeente.” Toen vroeg de rechter aan de advocaat van de Gemeente waar het besluit is. Ze hadden geen antwoord. En de rechter toonde het zelf nooit aan, in de uitspraak, schande. Hij dekte de boel toe. Ik heb het over het recht van de burger, die kiest, ook dat van jou. Daar kan je niet moe van worden. En beste Strandloper, ik ken alle stukken. Op facebook is er nu een platform voor de Helderse burgers en hun rechten, van mij en de Visbuurt, waar alle relevante stukken geplaatst zullen worden. Onafhankelijk van partijen, en ook voor Tweede Kamerleden, die we gaan vragen de democratie in Den Helder te herstellen. Ja, ook die van VVD, CDA, D66, CU, PvdA en GL. Die nu medefrauderen door de bouw van een illegaal stadhuis. Een prima idee voor de ideeënmarkt, maar dat is vooral taboe.

  1. Mag ik de verkiezingsuitslag zien waaruit blijkt dat u de steun heeft van de meerderheid van de Helderse bevolking?

   En de statuten waaruit blijkt dat u uit naam van de Helderse bevolking spreekt?

   En het mandaat waaruit blijkt dat u als vertegenwoordiger van de Helderse bevolking de belangen van onderhavige bevolking mag verdedigen?

   O wat zegt u? Die zijn er niet? Is dat niet “ondemocratisch”? Net als dat raadsbesluit waarover u maar blijft droeftoeteren?

   U heeft zichzelf uitgeroepen tot “verdediger van de democratie in Den Helder”.

   De bestuursrechter heeft uw bezwaren ongegrond verklaard. Er is geen beroep mogelijk. Dit is waar het schip strandt. Einde van de rit.

   Als u dan toch nog steeds de behoefte voelt om u te verzetten tegen de gang van zaken; doe het dan alstublieft IN STILTE.

   1. Gezien het woord “droeftoeteren” ga ik niet met u in discussie, anoniemus. Laat dat Raadsbesluit maar gewoon zien.

   2. @sir Fartslot : Henkie heeft geen plaat voor zijn kop maar een stadhuis .Triest figuur. Kan niet tegen zijn verlies en blij jengelen .Als het een kind was zou die ” een pak voor zijn broek” krijgen.

 6. Dit kan die inspiratie- en visieloze gemeenteraad wel gebruiken. Echter het probleem is dat het merendeel van deze raad geen flauw idee heeft waar ze mee bezig zijn en dan de ideeën van anderen gaan beoordelen. Wordt tijd dat er een bepaald niveau gevraagd gaat worden voor dit soort “bestuurlijke” functies. Zelfde geldt overigens voor Wethouders.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: