Hollands KroonVideo

Video: LHBTIQA+ inwoners maken kennis met elkaar

Advertentie:

Wieringerwerf – Het Regenboognetwerk is een gemeenschap met LHBTIQA+ inwoners in Hollands Kroon. Ze kwamen zondagmiddag voor het eerst bijeen om met elkaar in contact te komen en ideeën op te doen voor activiteiten. Wethouder Lilian Peters knipte symbolisch het lintje door voor het begin van de vele bijeenkomsten die er gaan komen.

Een half jaar geleden is het Regenboognetwerk ontstaan. Initiatiefnemers Jo Smit en Lili Brouwer kwamen samen met een plan die door de gemeente Hollands Kroon is omarmt. “We doen dit omdat we ons realiseren dat dit een platform is waar mensen binnen kunnen komen die voor het eerst uit de kast gaan komen”, aldus Lili Brouwer. “Veel mensen trekken naar een stad als Amsterdam, terwijl er ook op het platteland ruimte voor moet zijn.”

Het Regenboognetwerk maakt al veel los bij de mensen door de vele media aandacht. “Wat ik nu merk is dat mensen ook al met verhalen komen. Ik denk dat dat al een winst is”. Iedere vierde zondag van de maand komen ze bij elkaar op meerdere locaties in Hollands Kroon. “We gaan zien wat de mensen willen, al komt er een wandelgroep uit voort, ik vind het allemaal prima”, aldus Brouwer.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button