Hollands Kroon

Opening inclusieve speeltuin Oude Niedorp

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – De eerste echt inclusieve speeltuin is onlangs door wethouder Lilian Peters geopend. Een speeltuin waar ook kinderen met een beperking kunnen spelen.

Voor de aanleg van deze speeltuin heeft de gemeente een stuk grond verkocht. Van de opbrengst van deze grond werd € 20.000,- beschikbaar gesteld voor een nieuwe speeltuin. Samen met omwonenden, Kernbeheer Hollands Kroon en speeltuinleverancier Yalp werd een plan gemaakt. Een groep zeer enthousiaste dorpsgenoten ging zelf op zoek naar sponsoren.

Eén van de sponsoren is de Hollands Kroonse Uitdaging. De Uitdaging maakte het mogelijk een zogenaamde nestschommel aan te schaffen. Dit is een inclusief speeltoestel dat ook veilig door minder valide kinderen gebruikt kan worden. Ook werd er een collecte in het dorp gehouden. Dankzij de gezamenlijke inzet is het gelukt om alle gewenste speeltoestellen te kunnen aanschaffen. Naast het plan maken en geld inzamelen, hebben de inwoners van Oude Niedorp geholpen om het terrein te bewerken en te maaien.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button