JeugdUitgaan

Voorlezen met Murphy de Meeuw en haaien voeren in Fort Kijkduin

Fort Kijkduin sluit het seizoen af met het Fortenfestival

Advertentie:

Huisduinen – Bovenop het hoogste punt van het oude walvisvaardersdorpje Huisduinen staat het spannende Fort Kijkduin. In de tijd van Napoleon in 1811 is het fort gebouwd en maakt onderdeel uit van de Stelling Den Helder, die de stad en de haven beschermt tegen vijanden. Vandaag de dag heeft het fort een historisch museum, een Noordzeeaquarium en een prachtig terras aan zee.

In de zomervakantie staan er leuke activiteiten op het programma. Op drie woensdagen in augustus (10, 17 en 24) van 11:00 tot 13:00 uur zal Babs Straalman uit het boek “De avonturen van Murphy de Meeuw” voorlezen. Ze komt totaal in stijl gekleed en maakt er op haar manier een klein toneelstukje van. Aan deze activiteit zijn geen extra kosten verbonden. Het leuke boek van van Murphy de Meeuw is tevens bij de museumshop te koop van Fort Kijkduin. Ideaal als echt Helders cadeautje!

Rondleidingen
Tijdens de schoolvakanties is het mogelijk met een gids mee te gaan door het verleden van het fort. Elke donderdag en zaterdag start de rondleiding om 11:30 uur. Om 13:30 op de donderdag en zaterdag is er een Duitstalige rondleiding.

De Noordzee en Waddenzee staan centraal in het aquarium. Indrukwekkend is de 15 meter lange tunnel, waar de vissen niet alleen boven je, maar ook onder je zwemmen. Of neem een kijkje bij het grote walvisskelet van Chris de Potvis die het bastion hangt.

Visvoerrondleidingen
Benieuwd wat er op het menu van de vissen staat? Een dierverzorger neemt bezoekers mee en vertelt alles over de zeedieren. Dagelijks te volgen, met uitzondering van de vrijdag:
12:30 Doorloopbak of Wrakkenbak
14:30 Haaien en Roggen
15:30 Kleine dieren

Nét een voerpresentatie gemist? Zelf proberen kan ook. Bij het aquarium staat een visvoerautomaat waar een ieder voor €1,- per zakje wat garnalen of mosselen kan kopen (zolang de voorraad strekt). Met dit visvoerzakje kunnen de roggen of haaien worden gevoerd. Hoewel haaien kleine scherpe tandjes hebben zijn het geen gevaarlijke dieren.

Fortenfestival
Fort Kijkduin sluit het seizoen af tijdens het Open Monumenten Weekend, op zondag 11 september, met het Fortenfestival. Een indrukwekkende dag waarbij het fort tot leven komt dankzij Figurantengroep OuderwetZ. Het thema dit jaar is “Wat een ramp!”. Verwacht veel historische gezelligheid, boogschieten, katapult schieten en nog vele leuke (kinder)activiteiten!

Fort Kijkduin is in de zomervakantie dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button