Hollands KroonVideo

Ruim 300 nieuwe woningen in ’t Veld; voor ieder wat wils (video)

Adverentie

’t Veld – Het was donderdag 27 juli een klein feestje in partycentrum De Vriendschap. Met de ondertekening van het contract is een begin gemaakt met de realisatie van 305 woningen. Woningbouwplan ’t Veld Noord fase 2 en 3 wordt een woonwijk met een dorps karakter, waarin ruimte, groen en water de hoofdrol hebben.

Het plan ligt al heel lang op tafel. Theo Groot werd in 2014 wethouder en werd gelijk geconfronteerd door de dorpsraad van ’t Veld /Zijdewind met de mededeling dat er wat moest gebeuren in het dorp. Na lang debatteren met de Provincie is het uiteindelijk gelukt en komen er een woningen bij. De huidige wethouder Mark Versteeg is dan ook zeer verheugd dat het plan tot uitwerking komt. Na ondertekening door de betrokken partijen  (Wooncompagnie, BPD & Kuin en de gemeente Hollands Kroon) werd er geproost met een lokaal drankje.

Eerst wordt de grond klaar gemaakt voor het bouwen en daarna start de bouw van de eerste woningen. Te zijner tijd zal meer kenbaar worden gemaakt en men kan zich nu al inschrijven voor een huurwoning bij de wooncompagnie. De verwachting is dat de wijk binnen vijf jaar gereed is.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button