Hollands KroonSport

Veel deelnemers bij Kwart(je) triathlon Anna Paulowna

Adverentie

Anna Paulowna – Het ziet er naar uit dat het Kwart(je) Triathlon dit jaar weer volgeboekt gaat worden. Bij de vrouwen is het deelnemersveld nog nooit zo groot geweest. In deze categorie hebben zich 68 deelnemers opgegeven en dat is al 22 meer dan vorig jaar. Bij de mannen zijn tot nu 168 inschrijvingen geplaatst. Wanneer op 19 augustus of eerder het maximaal aantal van 270 is bereikt, zal er een wachtlijst komen. Voor trio’s is nog genoeg ruimte voor deelname.

Het startschot van de 39e Kwart(je) Triathlon Anna Paulowna zal op zaterdag 26 augustus klinken. De wedstrijd bestaat uit één kilometer zwemmen in open water, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Het Polderse evenement begon ooit in 1983 en is daarmee één van de oudste nog organiserende triathlons van Nederland. Als corona er niet was geweest, dan was vorig jaar de veertigste editie. Dit jubileum hoopt het bestuur nu in 2024 te vieren. In 2022 is naast een nieuwe sponsor (Van der Voort groep) ook een nieuw bestuur gevormd, waarbij dit jaar twee nieuwe bestuursleden werden toegevoegd. Roel Engeltjes nam het wedstrijdsecretariaat over van Monique Vieveen. Het penningmeesterschap nam Anja Blom-Donker over van Arie van der Lee. De rest van het bestuur bleef ongewijzigd, namelijk Martien Komen (voorzitter), Jan Duijzer (materialen), Remko Davids (secretaris), Cor Zwaag (PR) en Marianne Govers (vrijwilligers/lopende zaken).

Dit jaar wordt het loopparcours iets aangepast. De lopers steken bij de Rooversdam niet over, maar blijven op de Zuidzijde Molenvaart. Pas bij de brug Gelderse Buurt steken zij over naar de Noordzijde Molenvaart en slaan links af. Hierna is het parcours weer als vertrouwd, rechtsaf Zandvaart richting finish.

Inschrijven
Inschrijven is individueel is nog beperkt mogelijk. De animo voor de trio’s valt nog tegen. Uit ervaring weet men dat het vaak vrienden- en familie groepen zijn die op het laatst nog even snel inschrijven om dit gezellige sportevenement niet te missen. De sluiting van de inschrijving is op 19 augustus, via de website www.triathlonannapaulowna.nl.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button