Den Helder

Vier sterren voor strand Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Tijdens de landelijke verkiezing Schoonste Stranden van Nederland op Ameland heeft Den Helder de onderscheiding 4-sterren stranden ontvangen. Naast de 2 en 3 sterren stranden is dit de hoogste onderscheiding voor het schoonhouden van de stranden in Nederland.

Een aantal gemeenten langs de kust van Nederland kreeg eveneens de bijbehorende oorkonde uitgereikt namens de landelijke jury. Een prachtig resultaat voor het team Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) en de strandgangers. “De SSN maakt dagelijks de stranden schoon, maar je ziet ook dat de strandgangers steeds bewuster omgaan met het hun afval op de stranden”, reageert SSN-voorzitter Jan Roelofsen. “Het in 1e instantie zelf verzamelen van het afval en het daarna deponeren in de aanwezige afvalbakken op de stranden.”

“De SSN is heel blij met deze bewustwording en zal dat via publiekscampagnes onder de strandbezoekers deze schoonmaakacties blijven stimuleren.” De voorzitter van de SSN is dan ook heel blij met de 4-sterren status, “prachtig resultaat voor onze dagelijkse inzet!”.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Proficiat! Ik ben er ook blij mee dat “ons ” strand ook door de bezoekers steeds vaker netjes achtergelaten wordt. Het was me al opgevallen.

Wellicht ook interessant

Back to top button