Hollands KroonSport

Zwaar geblesseerde Tamara knokt zich dapper terug richting de grasmat

Adverentie

Hippolytushoef – Voor Tamara Houtman (19) van vv Succes ging 8 april 2023 als een nare dag in de boeken. Tijdens een wedstrijd tegen een Brits voetbalteam raakte ze ernstig geblesseerd en de revalidatie zal lange tijd in beslag nemen. Aan gebrek aan steun heeft Houtman niet te klagen, want er stroomden heel wat beterschapskaartjes bij haar op de deurmat. Ook op andere manieren laten haar teamgenoten en clubleden volop weten dat ze met haar meeleven.

Houtman is een groot liefhebber van voetbal en ondanks alle tegenslag van de afgelopen maanden wil ze absoluut niet stoppen met haar favoriete sport. De sportster vertelt hoe de zware blessure tot stand kwam: “Tijdens een sportieve wedstrijd tegen een Britse club kwam ik een duel met een tegenstander. Het voelde direct pijnlijk, alleen had ik op dat moment niet gedacht dat de gevolgen zo intens zouden zijn”, vertelt Houtman. Ze is toen naar huis gebracht en ging een dag later naar de huisarts. “Ik dacht dat er iets uit de kom was, maar helaas kwam ik bij de huisarts ook niet verder. De problemen bleven en een week later ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Toen bleek tijdens het maken van een scan dat het frontaal mis was.”

De operaties staat gepland op 8 augustus. Daarna komt de revalidatie, die maanden zal duren. De eerste zes weken mag Houtman niet op één been staan en moet ze het rustig aan doen. Daarna is er een uitgebreid traject met de fysiotherapeut. “De kracht moet terug in mijn been.”

Meeleven
Vrienden en vriendinnen van vv Succes leven volop met Houtman mee. Op de website van de dorpsclub stond zelfs unieke oproep om naar Tamara een ansichtkaart te sturen. “Dat was heel leuk. Je merkt wel dat in deze tijd lang niet iedereen meer gewend is om kaartjes te sturen. Je moet er best iets voor over hebben: een kaart kopen, een postzegel en brievenbus vinden. Een mailtje is tien keer makkelijker, maar dit is echt persoonlijk. Ik ben blij met alle aandacht en krijg veel bezoek. En thuis krijg ik alle mogelijke medewerking van mijn familie.”

Houtman zit op school in Diemen. “Dat is een flinke reis iedere keer”, vertelt de voetbalster. “Nu is die reis helemaal ingewikkeld. We vinden met de leraar wel een oplossing.” Houtman was lange tijd actief in de zaal en op het veld. “Die tijd gaat weer komen, alleen moet ik nog een flinke tijd wachten. Als jong meisje wilde ik al op voetbal. Ik ben al bijna elf jaar lid van Succes en herinner mijn eerste wedstrijd op achtjarige leeftijd nog goed.”

WK Voetbal
Houtman volgt het WK voor dames op de voet. Toch heeft ze een voorkeur voor het kijken naar herenvoetbal. “Dat is toch met veel meer techniek”, vertelt ze. “Bij de dames zie ik nog teveel dat ze op de lange bal spelen. Ik speel liever bij de jongens. Ik kan me nu moeilijk voorstellen dat mijn interesse in deze leukste bijzaak van de wereld ooit anders zal worden.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button