Cultuur/NatuurUitgaan

Zwerftocht langs nieuwe stadsnatuur

Adverentie

Dat de natuur middenin de stad kan floreren bewijst het gebied De Nollen, nabij Station Den Helder Zuid. Op dinsdag 10 september om 9.30 uur organiseert Landschap Noord-Holland een zwerftocht door dit natuurgebied dat letterlijk bij velen om de hoek ligt.

Tijdens de wandeling vind je de ontspanning door inspanning en kun je genieten van wat je tegenkomt. De gids wijst je op de vele bijzonderheden. Welke plantensoorten tref je aan en welke dieren hebben dit gebied inmiddels ontdekt? De Nollen maakte vroeger deel uit van een veel groter, wadachtig gebied met veel meer van dit soort binnenduinen. Het is nu als een van de weinige eeuwenoude restanten overgebleven.

Het wordt een flinke wandeling en daardoor is deze minder geschikt voor kleine kinderen. Trek stevige wandelschoenen aan en neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg.
Let op: het kunstproject vormt geen onderdeel van deze wandeling.

Zin om mee te gaan? Meld je dan nu aan.
Wanneer: Dinsdag 10 september 2019 van 09.30 tot 12.00 uur.
Vertrekpunt: Station Den Helder Zuid, westzijde Burgermeester Ritmeesterweg, Den Helder.
Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Donateurs betalen € 4,00 en kinderen van donateurs € 2,00. Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Reserveren: www.gaatumee.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button