Den HelderPolitiek

Stationsgebouw en postkantoor: markant, maar niet monumentaal

Advertentie:

Den Helder – Het Stationsgebouw en het voormalig postkantoor, naast elkaar gelegen aan de Middenweg in het stadshart van Den Helder, staan niet op de gemeentelijke monumentenlijst. GroenLinks noemt de twee gebouwen zeer markante objecten die bovendien op een zeer prominente plek in de stad staan.

B&W deelt die mening. “We zijn het met u eens dat beide gebouwen bijzonder zijn. De huidige verbouwingsplannen van Middenweg 172-174 (postkantoor, red.) zijn ten behoeve van de omgevingsvergunning beoordeeld in het licht van de mate van beeldbepalendheid die het gebouw nu reeds heeft.”

Ondanks die gedeelde mening staan beide markante gebouwen niet op de gemeentelijke monumentenlijst. B&W verwijst tevens naar de kleine selectie van gemeentelijke monumenten die recent is gemaakt. “Hierbij is gekeken naar gaafheid, mate van representativiteit, categorie en oorspronkelijke functie. Derhalve is gekomen tot een keuze voor een kerk, een klokkentoren, een school, een woonhuis, een publiek gebouw en een sportcomplex.”

Voor meer informatie https://www.denhelder.nl/inwoner/product/monumenten-in-den-helder

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button