Den HelderPolitiek

Stationsgebouw en postkantoor: markant, maar niet monumentaal

Den Helder – Het Stationsgebouw en het voormalig postkantoor, naast elkaar gelegen aan de Middenweg in het stadshart van Den Helder, staan niet op de gemeentelijke monumentenlijst. GroenLinks noemt de twee gebouwen zeer markante objecten die bovendien op een zeer prominente plek in de stad staan.

B&W deelt die mening. “We zijn het met u eens dat beide gebouwen bijzonder zijn. De huidige verbouwingsplannen van Middenweg 172-174 (postkantoor, red.) zijn ten behoeve van de omgevingsvergunning beoordeeld in het licht van de mate van beeldbepalendheid die het gebouw nu reeds heeft.”

Ondanks die gedeelde mening staan beide markante gebouwen niet op de gemeentelijke monumentenlijst. B&W verwijst tevens naar de kleine selectie van gemeentelijke monumenten die recent is gemaakt. “Hierbij is gekeken naar gaafheid, mate van representativiteit, categorie en oorspronkelijke functie. Derhalve is gekomen tot een keuze voor een kerk, een klokkentoren, een school, een woonhuis, een publiek gebouw en een sportcomplex.”

Voor meer informatie https://www.denhelder.nl/inwoner/product/monumenten-in-den-helder

Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button