Uitgaan

Jazzclub Nieuw & Diep trapt af met Broken Brass

Advertentie:

Den Helder – Zoals alles en iedereen het afgelopen anderhalf jaar door virale narigheid noodgedwongen op de waakvlam moesten blijven staan, wordt het tijd om de vuurtjes weer eens op te stoken. Een feestje dus. Maar wel met verstand: houd afstand, hoed voor geplak, swing gewoon op eigen plek.

Voor zo’n feestje is de 8-koppige gezelschap Broken Brass het uitgelezen gezelschap. Zij verzorgden op 29 december 2019 – toen nog onder de naam Broken Brass Ensemble – met groot succes het allerlaatste concert in het etablissement Windkracht 13.

Nu komen ze het jazzseizoen van Nieuw & Diep op gepast knallende wijze openen. Broken Brass, ontsproten uit de rijke Friese fanfarescene, vermengt zijn roots met onversneden New Orleans brass, vermaard onder andere bij de viering van Mardi Grass. Al lang op de wereld erfgoedlijst van de Unesco.

Altijd goed bij uitvaarten en andere feesten. Die dekselse jonge gasten van BB vermengen hun hutspotje ook nog met ferme scheuten hiphop, soul en funk. Op een stevige bodem van drums, percussie en een diepe, door synths gestuurde sousafoon, knalt het koper alle kanten op. Met hun ranzig scheurende trombones, wellustige trompetten en wulpse altsax verdrijven de jonge Broken Brass-heren alle kommer en kwel uit de polder.

De band is zeer gewild in Europa en vooral in Engeland, dat nu ook wel een oppeppertje kan gebruiken. Maar eerst in Nieuwediep.

Broken Brass
Zondag 19 september 2021, JazzClub Nieuw & Diep.
Locatie: Theater De Kampanje, aanvang: 15:00 uur. De zaal gaat open om 14:45 uur en de kaarten zijn € 15, verkrijgbaar bij Theater De kampanje

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button