Den HelderSport

Kempenaar wint twee keer, maar Van Nierop pakt het geel

Advertentie:

Den Helder – Met acht renners minder dan vrijdag ging zaterdag om precies 11.00 uur de tijdrit in de Tour de Lasalle van start. ’s Middags volgde nog de omloop over de dijk. Beide etappes werden gewonnen door Arnout Kempenaar van DWV Klein Verzet. Glenn van Nierop uit Wieringerwaard is na zaterdag de nieuwe drager van de gele trui. Zijn voorsprong op de nummer 2, Raphaël Mouton (17 jaar) is 11 seconden. Ook Pim Hackmann, na zaterdag 3e in het Algemeen Klassement, liet zich weer zien.

Na de tijdrit reed Ruud Slagter (AGW-BHK) in het geel, maar zijn middag verliep dramatisch. Al vrij snel na de start moest hij gedwongen de strijd staken (kapot schoenplaatje). Hij mag zondag gewoon weer van start, maar de droom op tourwinst ligt hoe dan ook in duigen. Al snel brokkelde het peloton tijdens de omloop in diverse stukken, met uiteindelijk een drietal groepjes die de koers bepaalden. Het ging weer hard (op de dijk soms meer dan 60 kilometer per uur) en dat betekende ook dat velen moesten lossen. Halverwege waren van de 83 gestarte renners er nog maar 33 in koers. Een kopgroep van uiteindelijk zes man spurtte naar de streep, waar Arnout Kempenaar wederom iedereen achter zich liet. Op de tweede plaats eindigde Glenn van Nierop, voor Pim Hackmann.

Wederom werd Pim Hackmann uitgeroepen tot de meest strijdlustige renner. Hiermee wint hij ook het klassement en is de zwarte trui definitief voor hem. De eindzege in de 66e Tour de Lasalle zal, tenzij er hele vreemde dingen gebeuren op zondag, gaan naar Van Nierop, Mouton of Hackmann. De slotetappe start zondag om 14.30 uur en wordt volledig verreden op het DOK-parcours aan de Guldemondweg. Joris Blokker rijdt zondag in de Regio Noordkop Trui, de trui voor de beste renner uit de Noordkop.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button