Hollands KroonSport

Handbalsters ZAP verliezen in aanloop naar seizoenstart

Adverentie

Breezand – De handbalsters van ZAP zijn in volle voorbereiding voor het nieuwe seizoen, maar de resultaten in aanloop naar de seizoenstart zijn nog niet vlekkeloos. Zondag verloren de speelsters voor de tweede keer in een week. Trainer Stefan Baars was echter niet ontevreden over het getoonde spel.

Afgelopen dinsdagavond werd er met 22-31 verloren van SEW in de Noord-Holland Cup. De conditie van de tegenstander was beter dan die van ZAP en ook wat betreft de afspraken in de dekking ging het niet goed. Zondagmiddag kon het team van Baars naar de derde plek klimmen. Opnieuw was SEW de tegenstander. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht en ZAP mocht tot diep in de tweede helft blijven hopen op een overwinning. Helaas voor het talentvolle team kon de tegenstander in de slotfase uitlopen naar 29-24.

Ondanks de nederlaag zag Baars voldoende lichtpunten. “We waren nu redelijk compleet. We missen nog wel automatismen, maar dat komt snel goed. De eerst officiële competitie wedstrijd is zaterdag 2 september. We nemen het dan thuis op tegen BFC (Beekse Fusie Club), de degradant uit de Eredivisie van het afgelopen seizoen.”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button