Den HelderUitgaan

‘Helder Licht’ verlicht Den Helder voor de 6e Keer met nautische kunst

Advertentie:

Den Helder – ‘Helder Licht’ keert voor de zesde keer terug naar Den Helder. Na een succesvolle lustrumeditie van het gratis toegankelijke lichtkunstfestival ‘Helder Licht’ staat Den Helder opnieuw in de schijnwerpers van 27 oktober tot en met 12 november.

Gedurende drie weken worden de Helderse binnenstad en Willemsoord omgetoverd met dertien unieke lichtkunstwerken met een nautisch thema. Deze kunstwerken zijn speciaal voor Den Helder gemaakt. De twee kilometer lange wandelroute begint bij de Watertoren en leidt het publiek door het stadspark en de Keizerstraat, vervolgens via de Beatrixstraat over de voormalige Rijkswerf. Een van de hoogtepunten tijdens ‘Helder Licht’ is een projectie op de onderzeeër De Tonijn bij het Marinemuseum.

Den Helder in de schijnwerpers
Naast de lichtkunstroute zullen er ook diverse aanvullende activiteiten plaatsvinden die de stad in de schijnwerpers zetten. Citymarketing, de organisator van de lichtkunstroute, betrekt zoveel mogelijk organisaties en ondernemers bij het evenement. Zo wordt de opening van het evenement gecombineerd met de jaarlijkse ‘Lichtjesloop’ van Sportservice Den Helder. Ook worden de schepen in de Museumhaven van Willemsoord extra verlicht. De organisatie van Helder Licht bezig met het opzetten van een muziek- en poëzie-evenement. Ook worden er weer diverse rondleidingen en fotocursussen aangeboden.

Gedurende de hele periode van Helder Licht verandert Den Helder in een bestemming waar bezoekers kunnen genieten van een betoverende avond in een nautische omgeving. ‘Helder Licht’ is van 27 oktober tot en met 12 november elke avond te bewonderen van 19.00 tot 23.00 uur. Kijk voor meer actuele informatie over de lichtroute, rondleidingen, fotowandelingen en winacties op www.denhelder.online/helderlicht.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button