Den HelderUitgaan

Lang verlicht lint wandelaars trekt op 27 oktober door Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Team Sportservice organiseert dit jaar opnieuw de Lichtjesloop Den Helder, samen met Triade, Citymarketing en de Kampanje. Een wandeltocht ‘at night’ waarbij een lang lint van deelnemers zelf zorgt voor de verlichting door de vele lichtjes om schouders, op hoofden of zwaaiend met lampjes in hun handen.

De wandeltocht vindt plaats op vrijdag 27 oktober en vormt dit jaar de aftrap voor de lichtkunstroute Helder Licht. Deelnemers kunnen dit jaar kiezen uit twee routes: de gezinsroute van vijf kilometer en de route van tien kilometer voor de wandelaar die wat meer wil en kan.

Buurtsportcoach André Haarsma van Team Sportservice: “Loop je mee? Alleen, met een stel vrienden, je kinderen, familieleden, collega’s of verenigingsleden. Met lichtjes op het hoofd en op en aan hun kleren, zorgen de deelnemers voor een kleurrijk, feeëriek en magisch geheel. Het thema dit jaar is “Nautisch” en degenen die zich het mooist en meest verrassend uitdossen, aansluitend bij het thema, winnen een mooie prijs.”

Team Sportservice Noordkop organiseert dit jaar de Lichtjesloop Den Helder in samenwerking met theater De Kampanje, Triade en Citymarketing. Theater De Kampanje is het verzamel- en eindpunt voor de deelnemers, Triade zorgt voor entertainment langs de route en Citymarketing verzorgt de diverse lichtkunstobjecten van nationale en internationale kunstenaars langs de route in het kader van lichtkunstroute Helder Licht.

Stempelposten
“De start van de vijf kilometer route is om 18:45 uur en de start van de tien kilometer om 19:15 uur,” vertelt André. “Je krijgt een kaart die je af laat stempelen bij de stempelposten. Onderweg komen de deelnemers langs een aantal bijzondere punten en iedereen die de loop heeft afgerond, ontvangt een mooie beloning.”

Onderweg genieten de wandelaars van verlichte huizen en tuinen. “Iedereen die langs de route woont, krijgt een brief in de bus”, aldus André. “Daarmee roepen we de bewoners op hun huis of tuin te verlichten, op wat voor manier dan ook. Windlichten in de tuin, kaarsjes in de vensterbank, een brandende vuurkorf. Leef je uit. Dat maakt het voor de wandelaars ontzettend leuk, maar ook voor de bewoners. Zij zitten namelijk eerste rang als het lint van verlichte deelnemers langsloopt.”

De route
De kosten voor deelname zijn € 10,00 per persoon voor de 10 kilometer en € 5,00 per persoon voor de 5 kilometer. Daarvoor krijgen de deelnemers een startkaart, diverse acts en entertainment langs de routes, een mooie beloning en nog veel meer. Aanmelden kan nu al, via www.noordhollandactief.nl. Er is een maximum aan het aantal deelnemers, dus vol is vol.

Meer weten? Neem contact op met André Haarsma van Team Sportservice via ahaarsma@teamsportservice.nl of bel naar kantoor van Team Sportservice: 088 – 20 373 50.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button