Zeemacht

Makkelijke avond voor Zeemacht Dames 1

MSV Zeemacht dames 1 speelde vrijdagavond in sporthal de Brug een competitiewedstrijd tegen Lutjebroek zvv dames 1. Het werd geen al te lastige avond en de Helderse thuisploeg won met 8-1.

De wedstrijd begon om 20.15 uur en er was behoorlijk wat publiek richting sporthal de Brug gekomen. Vanaf het moment dat de scheidsrechter, Offerman, floot voor het begin van de wedstrijd werden de intenties van Zeemacht duidelijk. De dames gingen vol in de aanval en Lutjebroek stond vanaf minuut één vol onder druk. Het eerste doelpunt liet ook niet lang op zich wachten, het was Lean Hamburg die na twee minuten de score opende, 1-0. De druk van MSV Zeemacht hield aan en al snel liep de thuisploeg uit. Door goed spel werden Demi Siemelink, Bianca Kwast (2x), Céline vd Laan en Zoë Born (foto) in staat gesteld om de score bij rust op 6-0 te zetten.

In de eerste minuut van de tweede helft kwam Lutjebroek met de eerste gevaarlijke aanval, maar de keepster van Zeemacht, Marie de Hay-Hendriks, stond op haar post. De thuisploeg was hierdoor gewaarschuwd en het antwoord liet niet lang op zich wachten, Demi Siemelink maakte de 7-0. Het spelbeeld van de eerste helft veranderde iets, waardoor Lutjebroek meer richting de helft van de tegenstander kon komen. Halverwege de tweede helft resulteerde dit in een doelpunt: 7-1.

De dames van MSV Zeemacht speelden de wedstrijd verder uit. Er ontstonden nog steeds goede combinaties en het was uiteindelijk Zoë Born die de eindstand bepaalde. Met een goede individuele actie legde ze de bal achter de keeper. Met een 8-1 eindstand zijn de dames van MSV Zeemacht dames 1 de terechte winnaars van deze wedstrijd.

Vrijdag 4 oktober spelen beide damesteams een uitwedstrijd. Dames 1 treed aan tegen DKM zvv in Heerhugowaard en dames 2 speelt in Grootebroek tegen Lutjebroek zvv.