Den Helder

Nog geen Ja-Ja in Den Helder

Adverentie

Sinds deze week is duidelijk dat gemeenten de Ja-Ja sticker mogen invoeren. Den Helder volgt deze ontwikkeling nauwgezet, maar neemt nog geen besluit.

“We willen eerst de resultaten afwachten met wat dit de bewoners gaat opleveren”, laat gemeentewoordvoerster Florentine de Maar weten. “Er zitten ook meerdere kanten aan. Zoals nu de plaatselijke sportclubs nog een extra centje kunnen verdienen aan oud papier, zou dat ook minder worden. En vergeet niet de gemeentelijke stadsnieuwspagina in Den Helder op Zondag. Een huis aan huisblad dat dan mogelijk niet meer door een brede groep inwoners gelezen kan worden.”

Amsterdam
De gemeente Amsterdam voerde de nieuwe sticker vorig jaar in. Ongeadresseerd drukwerk mag niet meer worden bezorgd, tenzij mensen een Ja-Ja sticker op de brievenbus hebben geplakt. Worden folders toch bezorgd in bussen zonder een dergelijke sticker, dan riskeert de verspreider een boete.

De rechter bepaalde deze week dat Amsterdam (en daarmee dus alle gemeenten) een dergelijke sticker mogen invoeren. Dat betekent dat inwoners niet langer actie moeten ondernemen als ze geen folders willen (de Nee-Nee sticker), maar juist alleen als ze die wel graag willen ontvangen. Meerdere gemeenten in het land hebben aangegeven het voorbeeld van Amsterdam te willen volgen, Den Helder kijkt de kat dus nog even uit de boom.

Bron: Mediapartner Den Helder Actueel

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button