Uitgaan

Week van de biologie in Fort Kijkduin

Advertentie:

Tijdens de week van de biologie kan iedereen bij Fort Kijkduin op Huisduinen in Den Helder een kijkje nemen in het leven van de pijlinktvis. Door middel van een presentatie wordt de pijlinktvis ontleed en wordt meer ontdekt over de levenswijze van het diertje, zijn aanvalstechnieken en waarom de inktvis een geliefde prooi is voor rovers. De stukjes inktvis mogen vervolgens zelf aan de haaien en roggen gevoerd.

Van maandag 30 september tot en met zondag 6 oktober 2019 is er dagelijks om 14:30 uur een voerdemonstratie, waarbij de mogelijkheid is zelf een inktvis te ontleden. De overige voerrondes worden om 12:30 en om 15:30 uur gehouden. Hierbij wordt veel verteld over de vissen en hun omgeving.

Presentatie
Daarnaast is er donderdag 3 en vrijdag 4 oktober om 14:00 uur een presentatie over de zoölogische collectie. Hier wordt, naast uitleg over de diverse collectie dieren, ook het bijzondere skelet van Chris de Potvis besproken. Dit skelet heeft het uitzonderlijke conservatieproces niet één, maar zelfs twee keer ondergaan.

Op 4 oktober is het dierendag. Alle mensen die een achternaam hebben met daarin een vis óf een Noordzee-gerelateerde achternaam hebben mogen voor slechts €2,- naar binnen op deze dag! Alle genoemde activiteiten zijn toegankelijk met de normale entreeprijzen van Fort Kijkduin. Kijk voor meer informatie over het fort en de geschiedenis op www.fortkijkduin.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button