Hollands KroonMaritiem

1200 euro van watersportvereniging naar KNRM

Adverentie

Den Oever – De KNRM werd zondag verblijd met een gift van 1200 euro. Deze is afkomstig uit het kasoverschot van de Watersportvereniging Den Oever, die eerder dit jaar werd opgeheven. De twee vereffenaars van de vereniging, Klaar van der Valk en Leo Kerklaan, die de administratieve afwikkeling moeten verzorgen, kwamen per boot naar het station Den Oever voor de symbolische overdracht.

Na een kopje koffie in het boothuis, waarbij de veilige afstand van anderhalve meter werd bewaard, werd het bedrag symbolisch overhandigd per flessenpost aan Rudolf Ernens, secretaris van de plaatselijke commissie van de KNRM in Den Oever. Uit een grote stopfles kwam een rol vlaggetjes van de vereniging tevoorschijn, waaraan het bedrag was bevestigd. “We geven dit aan jullie met heel veel plezier. Petje af voor de vrijwilligers, die onder alle omstandigheden bereid zijn hulp te verlenen aan mensen in problemen op het water”, aldus de beide bestuursleden. Ze bleken al tientallen jaren donateur van de KNRM te zijn.

De Watersportvereniging Den Oever werd opgeheven, omdat de leden ongeveer dertig moeilijk bij elkaar zijn te krijgen en het in stand houden van een vereniging een zekere administratieve last geeft. In plaats daarvan onderhouden de leden nu contact met elkaar door middel van een appgroep. Na de laatste clubactiviteiten was er nog 2400 euro in kas. De KNRM heeft daarvan dus de helft gekregen; de andere helft is geschonken aan een organisatie, die zeiltochten organiseert voor mensen met een beperking.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button