Hollands Kroon

Stevinsluizen in Den Oever half jaar dicht

Den Oever – Rijkswaterstaat werkt van maandag 26 oktober tot dinsdag 27 april 2021 aan de Stevinsluizen bij Den Oever. De sluizen aan het begin van de Afsluitdijk zijn dicht voor alle boten en schepen. Scheepsverkeer moet omvaren via de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand. Houd rekening met extra vaartijd en langere wachttijden. Het verkeer op de A7 heeft geen extra last.

Rijkswaterstaat maakt de hele Afsluitdijk sterker om Nederland beter te beschermen tegen hoogwater op de Waddenzee. Als onderdeel daarvan komt er een keersluis aan de noordkant van de schutsluis bij Den Oever. De keersluis staat meestal open maar sluit de vaarroute af bij erg hoog water op de Waddenzee. De schutlengte, breedte en diepte van de Stevinsluizen veranderen niet.

Afgesloten voor alle scheepvaart
Omdat de keersluis direct voor de schutsluis komt, moeten de Stevinsluizen dicht voor de werkzaamheden. In overleg met de beroeps- en recreatievaart is de afsluiting in het najaar. Na de herfstvakantie is er minder recreatievaart. De sluizen zijn vanaf 27 april 2021 weer te gebruiken.

Vaarwegverkeer tussen het IJsselmeer en de Waddenzee moet omvaren via de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand. Dit levert extra vaartijd op. Houd ook rekening met extra drukte en daardoor langere wachttijden bij de Lorentzsluizen.

Opknappen schutsluis
Rijkswaterstaat maakt gebruik van de afsluiting door in dezelfde periode onderhoud uit te voeren aan de schutsluis. Het doel daarvan is dat de betonconstructies in deze sluis langer meegaan. Betonschade, wat is ontstaan door jarenlange slijtage en invloed van zout en water, wordt hersteld.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button