Hollands KroonVideo

Slowaakse leeuwinnen eindelijk naar buiten (video)

Anna Paulowna – Het gaat goed met de Slowaakse leeuwinnen op landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. De leeuwenzusjes Stella en Luna zijn zich druk aan het poetsen en scherpen hun nagels. Alles lijkt erop dat ze het naar hun zin hebben.

Stichting Leeuw heeft de leeuwen met spoed opgehaald in Slowakije waar ze niet langer konden blijven. Na een periode van quarantaine en wennen aan de hokken mogen ze eindelijk naar buiten. “Ze hebben het duidelijk naar hun zin”, zegt dierverzorger Daphne blij.

De leeuwinnen (beide 6 jaar oud) maakten onderdeel uit van een resort met nog meer tijgers en panters. Dierverzorger Daphne Pels van Stichting Leeuw: “Het park was al gesloten en zou geen vergunning meer krijgen voor het houden van dieren. Ze zaten tussen containers met schrikdraad. Dat is het enige wat zij kenden. We hebben ook daarom besloten ze op te halen.”

Koppeltjes
Pels is heel tevreden over de leeuwinnen: “Ze zien er goed uit, ze eten goed en ze zijn al aardig gewend aan hun nieuwe omgeving.” Alleen leeuwin Stella vertoont wat afwijkend gedrag door de hele tijd rondjes te lopen. Pels: “Dat is nog een hele uitdaging voor ons: om dat eruit te krijgen. Ze zijn het zo gewend en bij stress vervallen ze al snel in dat gedrag.”

Misschien helpt het als de leeuwinnen kennis hebben kunnen maken met hun toekomstige maatjes, de alleenstaande leeuwen Remi en Simba. “Dat was ook een reden om Stella en Luna op te halen. Ze zijn ongeveer even oud en zo’n kans krijg je niet gauw nog eens. Hopelijk hebben we er straks een paar mooie koppeltjes bij.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button