Hollands KroonPolitiek

Spoorbuurtschool en De Oude Boomgaard krijgen geld van de gemeente: Onveilige brandtrap en gymzaal worden opgeknapt

Adverentie

Hollands Kroon – De Spoorbuurtschool in Anna Paulowna en Brede School De Oude Boomgaard in Nieuwe Niedorp krijgen beide een bedrag van de gemeente om problemen met de huisvesting op te lossen. De brandtrap van de Spoorbuurtschool komt los door een constructiefout en de akoestiek in de gymzaal van De Oude Boomgaard is zo slecht dat het mogelijk schadelijk is voor de gezondheid.

De Spoorbuurtschool

Om bovengenoemde problemen op te lossen krijgen de scholen respectievelijk € 4.108,51 en € 21.839,46 van de gemeente Hollands Kroon. Hoewel onderhoud aan de huisvesting normaliter de verantwoordelijkheid is van het schoolbestuur en dit dus binnen de beschikbare budgetten moet worden opgelost, is er hier in beide gevallen sprake van een constructiefout. Op dat moment is de gene die de bouw heeft verzorgd verantwoordelijk voor de kosten. Het bouwbedrijf dat de brandtrap van de Spoorbuurtschool heeft gemaakt is inmiddels failliet en daarom draait de gemeente nu op voor de kosten. De bouw van De Oude Boomgaard is door de gemeente zelf uitgevoerd.

Gevaarlijke situatie
In beide gevallen is er sprake van een spoedeisende situatie. Wethouder Mary van Gent noemt de brandtrap ‘levensgevaarlijk’. Omdat deze verzakt komt de gevel van de bovenverdieping zelfs los. Bij De Oude Boomgaard is de situatie ook niet houdbaar: “Hier is uit onderzoek gebleken dat de akoestiek van de gymzaal niet voldoet aan de toegestane nagalmtijd per frequentieband.” Door het onderwijzend personeel wordt momenteel veel overlast ervaren door het galmen in de zaal. Zo erg zelfs dat het op de lange termijn mogelijk zelfs schadelijk kan zijn voor de gezondheid: “Omdat uitstel van de herstelwerkzaamheden kan zorgen voor uitval onder het onderwijzend personeel, voldoet het verzoek van het schoolbestuur aan de voorwaarden welke worden gesteld voor een aanvraag met spoedeisend karakter”, aldus het gemeentebestuur.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button