Den HelderSport

Streetwise Cup voor jeugd start in oktober

Advertentie:

Den Helder – Winnen, het spel en gelijkwaardigheid. Dat zijn de drie belangrijkste ingrediënten van de Streetwise Cup. Voorheen heette het spel Cruyff Courts zes versus zes, maar de organisatie heeft het voetbaltoernooi voor kinderen nieuw leven ingeblazen. En daar hoort een nieuwe naam bij. Daarbij kunnen nu ook middelbare scholieren meedoen. Basisschoolleerlingen van groep zeven of acht of iets ouder (van twaalf tot vijftien jaar kunnen zich aanmelden met een team. De eerste voorronde is op woensdag 6 oktober.

De Streetwise Cup wordt georganiseerd door Team Sportservice en de voetbaldagen zijn verdeeld over meerdere dagen op het Cruyff Court in Den Helder. Woensdag 6 oktober zijn de meisjes aan de beurt, de jongens spelen woensdag 13 oktober hun voorronde en jongeren van de middelbare school gaan een week later het duel met elkaar aan.

Jamahl van Windt van Team Sportservice: “De winnaars van de voorronde – jongens en meisjes – plaatsen zich automatisch voor de kwartfinale in de kop van Noord-Holland. De duur van de wedstrijden hangt af van het aantal inschrijvingen. Het streven is minimaal tien minuten per wedstrijd. Gespeeld wordt volgens de straatvoetbalregels van de Cruyff Foundation.” Daarin staat gelijkwaardigheid centraal. “De teams geven elkaar tijdens het toernooi “equality-punten”. Deze punten hebben alles te maken met positief gedrag naar anderen, gelijkheid, sportiviteit en respect. Elke deelnemer aan de Streetwise Cup is gelijk aan elkaar en wordt zo behandeld. Ook de scheidsrechters delen “equality-punten” uit. De punten worden meegerekend om het toernooi te kunnen winnen”, licht de buurtsportcoach de gelijkheidsregel uit.

Geen gemengde teams
De teams spelen zes tegen zes, inclusief een vliegende keep. Een team bestaat uit minimaal zes en maximaal tien spelers. Voor kinderen van het voortgezet onderwijs geldt dat ze een team mogen samenstellen van verschillende scholen. Tijdens dit voetbalkampioenschap in Den Helder wordt er op alle Cruyff Courts in Nederland gestreden om een plaats in de landelijke finale. Wie daarheen mag wordt tijdens de kwart- en de halve finales bepaald.

Inschrijven is verplicht

Deelname aan het toernooi is gratis. Inschrijven is verplicht en gaat per team, dus niet per persoon. Dit kan tot en met 28 september voor de meisjes, 5 oktober voor de jongens van 10-12 jaar en 12 oktober jongens 12-15 jaar via de inschrijfsite Noord-Holland Actief de website. Het Cruyff Court is gelegen in de wijk Nieuw-Den Helder.

Voor meer informatie, neem contact op met Team Sportservice Den Helder, Jamahl van Windt: jvanwindt@teamsportservice.nl of 0223-684726.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button