Tonegido begint sterk aan seizoen

De handballers van Tonegido hebben hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen er op zitten. Nadat dinsdag in een goede wedstrijd nipt werd verloren van eredivisionist Havas 30-35, moesten de heren zondag thuis aantreden tegen Nieuwegein Houten Combinatie.

Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van Stefan Idema die de handbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen. Na meer dan 30 jaar handbal is hij er mee gestopt. Hij kreeg uit handen van zijn team onder meer een actiefoto op canvas van zichzelf aangeboden, zijn eigen shirt gesigneerd door de selectie en een seizoenkaart om zodoende toch betrokken te blijven bij het team.

De wedstrijd was drie aanvallen oud toen Tonegido tegen een 0-2 achterstand aankeek. Lang konden de mannen uit Nieuwegein niet genieten van hun voorsprong, want al gauw kwamen de groenwitten op stoom. De verdediging stond goed en de aanvallen begonnen te lopen. Dit resulteerde in een 12-6 voorsprong bij rust.

Goed begin
Met dezelfde drive kwamen de spelers het veld op voor de resterende dertig minuten. Er werd goed gecombineerd, de ene na de andere mooie aanval rolde over het veld en Tonegido liep gestaag uit. Na een uur handballen wonnen de groenhemden uiteindelijk met 30-16, een goed begin van een lange competitie.

Zondag staat de uitwedstrijd tegen het voor Tonegido onbekende E&O uit Emmen op het programma. Wie de mannen thuis weer wil zien moet op zaterdag 12 oktober om 19.30 klaar zitten in de handbal arena aan de Belterlaan in Hippolytushoef, dan kruisen ze de degens met Hercules.