Hollands KroonZakelijk

Cryoworld gaat met hulp van provincie Noord-Holland verder groeien

Advertentie:

Wieringerwerf – Het innovatieve bedrijf Cryoworld uit Wieringerwerf is één van de acht bedrijven die in aanmerking komt voor deelname aan het GO!-NH Scale programma van de provincie Noord-Holland. Het innovatie is bedoeld voor bedrijven die aan innovatieve, duurzame producten werken en willen groeien.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van apparatuur die om kan gaan met extreem koude vloeistoffen zoals waterstof, helium, stikstof en aardgas. Zo levert het bedrijf systemen aan deeltjesversneller CERN in Zwitserland, aan de experimentele kernfusiereactor ITER in Frankrijk en neemt deel in het consortium HAPPS. De innovaties waar Cryoworld de subsidie hoofdzakelijk aan dankt zijn die op het gebied van vloeibaar waterstof. Dit element wordt gezien als een belangrijke energiedrager en brandstof van de toekomst. Cryoworld houdt zich bezig met de ontwikkeling van distributiecomponenten en systemen geschikt voor vloeibaar waterstof (LH2). Het bedrijf ontwerpt, bouwt en test LH2 prototypen en de daaruit voortvloeiende tweede en derde generaties.

Door mee te doen hoopt het bedrijf hun productie en werkzaamheden op te kunnen schalen. “Onze ontwikkelingen dragen bij aan een efficiëntere energie transport, aan verbetering van de efficiency van de brandstofcel en het buffersysteem om congestie in elektriciteitsnet te verminderen. De ontwikkelde producten zijn goed op te schalen. Met deze subsidie hopen we verder te kunnen groeien”, vertelt CEO Gerrie Mosch.

Het GO!-NH ontwikkelprogramma
Het GO!-NH Scale programma wordt uitgevoerd door Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en is bedoeld voor bedrijven die al een stevige voet aan de grond hebben in hun markt en door willen groeien. De deelnemers werken een strategie uit waarmee ze door kunnen groeien en krijgen daarbij begeleiding van experts.

De belangrijkste voorwaarde voor deelname is dat een bedrijf een innovatieve bijdrage levert aan het bereiken van de klimaatdoelen. Bijvoorbeeld het verminderen van CO² uitstoot, de energietransitie of vermindering van het gebruik van zeldzame grondstoffen. André Knol, directeur van Innomics, ziet in Cryoworld “een zeer belangrijke schakel in het versnellen van de energietransitie. We zijn daarom ook zeer trots dat wij hen begeleiden bij dit proces van organisatieontwikkeling en opschalen van deze toepassingen.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button