Den HelderPolitiek

Hollands Kroon gaat papieren gezondheidsverklaring weer verstrekken

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon heeft stappen ondernomen om weer papieren gezondheidsverklaringen voor het CBR te verstrekken als daar om gevraagd wordt. Dat laat het college weten in een reactie op vragen door de fractie van LADA & Anders. Omdat Hollands Kroon volledig digitaal wil werken was het niet meer mogelijk een papieren verklaring te krijgen, wat volgens LADA & Anders lastig kan zijn voor ouderen.

Inwoners van Hollands Kroon die niet digitaal vaardig zijn ondervonden volgens de partij van fractievoorzitter Henk van Gameren problemen bij het aanvragen van de gezondheidsverklaring. De verklaring is soms nodig voor het verlengen van een rijbewijs bij het CBR. Wanneer inwoners er echt niet uitkomen kan de gemeente wel ondersteunen, maar het aanvragen van een fysiek exemplaar op het gemeentehuis was niet mogelijk. In sommige gevallen werden de aanvragers daarom doorgestuurd naar buurgemeente Schagen, die de verklaring nog wel op papier verstrekt.

Die gang van zaken is volgens LADA & Anders totaal niet wenselijk. De gemeente hoort dienstbaar te zijn naar haar inwoners, zo schreef de partij vorig jaar al aan het toenmalige college. Dat college was niet bereid de papieren verklaring opnieuw in te voeren, omdat er geen klachten over het proces waren binnengekomen. Wel ontving de gemeente in een jaar 142 telefoontjes met verduidelijkende vragen van inwoners. Het nieuwe college staat er anders in. Medio september stuurde LADA & Anders hetzelfde verzoek naar de nieuwe wethouders, met het verzoek dit te heroverwegen. Het antwoord daarop is kort maar krachtig: “Het college is hiertoe bereid en heeft al stappen ondernomen om de papieren verklaringenweer te verstrekken als daar om gevraagd wordt.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button