Cultuur/NatuurHollands Kroon

Vergroen de straat tijdens het boomspiegelfeest

Hollands Kroon – Bij het Nationale Boomspiegelfeest begin oktober worden mensen opgeroepen om boomspiegels (stuk grond rond een boom) in de straat te vergroenen. Groene boomspiegels fleuren de straat op én zijn goed voor bijen en vlinders. Bij de gemeente Hollands Kroon kunnen inwoners ook een boomspiegel adopteren.

Het onverharde stuk grond rond een boom is een zogenaamde boomspiegel. Deze grond is vaak onbegroeid en daardoor onaantrekkelijk voor insecten. Door de boomspiegel te vergroenen zorg je ervoor dat deze grond wel aantrekkelijk wordt. Bovendien helpt dit mee aan het klimaatbestendig maken van de leefomgeving. Het Nationale Boomspiegelfeest wordt georganiseerd door Guerrilla Gardeners in samenwerking met Stichting Steenbreek. Als gemeente heeft Hollands Kroon zich aangesloten bij Stichting Steenbreek. Zo zetten ze zich in voor een groenere leefomgeving. Doel van de organisaties is om in 2030 alle 1 miljoen boomspiegels in Nederland te vergroenen.

Fleur uw straat op en ga ook aan de slag tussen 1 en 9 oktober. Adopteer een boomspiegel en beplant deze of zaai hem in met waardevolle planten. Op de website van Guerilla Gardeners staan slimme tips om mee aan de slag te gaan. Ook ontdek je hier welke planten geschikt zijn. Het adopteren van een boomspiegel kan via het team Kernbeheer van de gemeente Hollands Kroon.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button