Texel

Weekend van de Wetenschap bij Ecomare en Museum Kaap Skil

Texel – Het eerste weekend van oktober is het Weekend van de Wetenschap. Ook bij Ecomare en Museum Kaap Skil laten wetenschappers bezoekers dit weekend kennismaken met hun werk. Altijd al meer willen weten over onderzoek aan zeehonden of het werk van een archeoloog? Dan is dit de kans!

Op zondag 2 oktober vertelt zeehondenonderzoeker Sophie Brasseur van Wageningen Marine Research om 12.00, 13.00 en 14.00 uur over haar zenderonderzoek met zeehonden. De korte lezing heeft als titel “Zeehond op de radar” en is gratis voor bezoekers van Ecomare. Het aantal beschikbare plaatsen is wel beperkt, gratis kaartjes zijn verkrijgbaar bij de kassa.

Wytze weet ‘t
Bij Museum Kaap Skil kunnen bezoekers archeoloog Wytze Stellingwerf uithoren over zijn werk. Wytze werkt 1 dag per week bij Museum Kaap Skil. Hij heeft inmiddels honderden opgedoken objecten uit de collectie van het museum en van lokale duikers in handen gehad. Hij kan er heel enthousiast over vertellen! Kom zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur naar het Archeolab bij Museum Kaap Skil om te ontdekken wat het werk van een archeoloog inhoudt.

Zelf eens voelen hoe het is om een object te onderzoeken? Doe dan op zaterdag 1 of zondag 2 oktober mee met de activiteit “Help de conservator”. Belangstellenden kunnen hiervoor beide dagen in de Museumstudio van Museum Kaap Skil terecht, tussen 14.00 en 16.00 uur.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button