Overige

Welke zonwering kies jij voor je terras?

In de zomer lekker genieten van je tuin? Dan is goede zonwering onmisbaar. Welke opties zijn er? Wij zetten vijf geliefde soorten zonwering voor je op een rij.

Op welke plek zet je de zonwering?

Denk eerst na over waar je de zonwering wilt plaatsen. Hoeveel zon valt er op je terras? Waar wil je zitten? En hoeveel schaduw wil je? Allemaal factoren om rekening mee te houden. Voor veel terrassen is een zweefparasol met voet een goede optie.

Vast of flexibel?

De parasol is bij uitstek de bekendste zonwering, maar er zijn ook een hoop andere opties. Bij het kiezen van zonwering is de eerste en ook de belangrijkste vraag: ga je voor vaste of flexibele zonwering? Ze hebben beiden zo hun eigen voor- en nadelen.

Vaste zonwering

We beginnen met de bekendste soorten vaste zonwering. Zoals de naam al zegt, is deze zonwering vast gemonteerd. Je hebt dan altijd schaduw op je terras. Al zijn daar ook uitzonderingen op.

1: Een terrasoverkapping

Wil je stevige zonwering die lang mee gaat? Dan is een terrasoverkapping zeker een goed idee. Ook als je tuinmeubelen hebt, staan ze altijd goed beschut onder de overkapping.

2: Overkapping met lamellen of harmonicadoek

Wil je een vaste terrasoverkapping, maar soms toch ook in de zon zitten? Dan kan je voor een overkapping met (verschuifbare) lamellen kiezen. Ook een harmonicadoek is een goede optie. Houd er wel rekening mee dat dit soort overkappingen een stuk prijziger zijn.

3: Een pergola

Heb je de ruimte op je terras? Of wil je de zonwering liever niet aan je gevel vastmaken? Dan is een pergola een goed idee. Een pergola is een houten constructie die vaak een gezellige uitstraling heeft. Je kan voor een vast dak gaan, maar je kan ook weer kiezen voor lamellen of harmonicadoek.

Flexibele zonwering

Flexibele zonwering wordt niet vast gemonteerd. Je kan dus ook lekker in de zon zitten en als je hem niet nodig hebt, kan je hem eenvoudig binnen opbergen. Zo blijft de zonwering lang netjes. Een ander groot voordeel van deze zonwering is dat ze vaak vriendelijk geprijsd zijn.

1: Een parasol

Een parasol is misschien wel de meest gebruikte vorm van zonwering. Je kan hem op elke plek op je terras kwijt. En als het winter is, kan je hem gemakkelijk opbergen. Ze zijn in allerlei prijsklassen en formaten te krijgen. Wil je een parasol die lekker veel schaduw geeft? Ga dan voor een zweefparasol met voet. Voor wat voor parasol je ook gaat: zorg ervoor dat de voet stevig is zodat je parasol goed blijft staan. Let er ook op of de parasol waterdicht is of niet.

2: Schaduwdoeken

Schaduwdoeken zijn simpel en heel effectief. Ze zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten.

Check voor de aanschaf wel of er goede plaatsen zijn om het schaduwdoek aan te bevestigen. Zet eventueel een paal neer om het doek aan vast te maken. Een schaduwdoek hoeft zeker niet duur te zijn. Ook zijn ze in grote formaten te krijgen zodat je lekker veel schaduw hebt.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button