Den Helder

Politie druk met inbraak, diefstal, mishandeling en nog veel meer

Advertentie:

De politie van Den Helder heeft een druk weekeinde achter de rug. Via Facebook deelt het korps een deel van de incidenten, het is een ‘indrukwekkend’ overzicht.

Vrijdag
– Woninginbraak Boterzwin 11. Raam open gebroken, diverse kamers doorzocht en meerdere goederen weggenomen.
– Een 32-jarige man werd aangehouden, omdat er nog 14 dagen celstraf open stonden.
– Een melding van een winkeldiefstal door twee jongens van 9 jaar. Zij zijn overgedragen aan hun ouders en er is een zorgmelding gemaakt.
– In Huisduinen zijn meerdere bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder verlichting. Een 14-jarig meisje vond het nodig hierbij de nodige ziektes te schreeuwen
– In verband met meerdere overlastmeldingen in een woning aan de Jan Blankenstraat mocht een aantal mensen daar niet meer komen en hebben zij, namens de burgemeester, een gebiedsontzegging voor deze straat gehad. In de woning zagen agenten vrijdag een 48-jarige vrouw zitten die er niet mocht komen. Toen zij de politie zag vluchtte de vrouw een kast in. De agenten hebben haar in deze kast aangehouden en meegenomen. Zij kreeg proces-verbaal.

Zaterdag
– Op Willemsoord werd in een café een telefoon van een bezoeker gestolen. Een 24-jarige man kon snel door de politie worden aangehouden en de telefoon is terug naar de eigenaar. De man krijgt proces-verbaal en een ontzegging voor de horeca op Willemsoord
– Datzelfde geldt voor een 16-jarige jongen en diens 34-jarige oom. De jongen kreeg ruzie in een café en deelde een kopstoot uit. Zijn oom zag dit en gaf het slachtoffer van de kopstoot ook een klap. Beide personen zijn hierna naar huis gegaan, waar ze door de politie zijn aangehouden. Beiden mogen zich binnenkort bij justitie dan wel rechter melden.
– Een melding van brand in een supermarkt aan de Texelstroomlaan bleek geen brand te zijn. Nadat er veel rook in de winkel was gekomen had het personeel al het winkelend publiek al uit de winkel weten te krijgen. Aangebrande koekjes in de oven bleken de boosdoener. Nadat de rook weg was kon iedereen weer ‘gewoon’ de winkel in.
– Het geluid bij een feest op de Doorzwin 50 was wel erg luid. De bewoner is gewaarschuwd en de volgende keer zal proces-verbaal worden opgemaakt.
– Drie meiden van 14 en 15 waren dusdanig vervelend in de McDonald’s dat het personeel wilde dat ze weggingen. Dit deden zij niet, waarop de politie kwam. De meiden kregen een ontzegging van een jaar. Een van de 14-jarige was hetzelfde meisje dat een dag ervoor met de nodige ziektes reageerde op haar bekeuring in Huisduinen. Alle ouders zijn op de hoogte gesteld.

Zondag
– Op Willemsoord werd een beveiliger mishandeld. Een 21-jarige man werd hiervoor aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Een 22-jarige man en 17-jarige jongen (het broertje van de aangehouden persoon) bemoeiden zich met de aanhouding. Ook zij werden aangehouden. Allen krijgen proces-verbaal en een ontzegging
– Een 50-jarige man werd aangehouden vanwege een celstraf van 39 dagen welke hij nog moest ondergaan.
– Getuigen hoorden glasgerinkel bij een school aan de Drooghe Bol en zagen een rookwolk. Toen zij gingen kijken waar het vandaan kwam zagen zij twee jongens op het dak. Deze klommen van het dak af en gingen er vandoor. Omstanders herkende hen en zodoende kon de politie naar de woning van de 11- en 12-jarige jongens toe. De jongens dan wel hun ouders moeten zorgdragen voor de afhandeling van de schade.
– Bij een ruzie in Donkere Duinen is door agenten bemiddeld. Een 15-jarig meisje werd aangesproken dat zij haar honden niet los mocht laten lopen, waarna een woordenwisseling volgde. Het meisje had zelf de politie gebeld en gemeld dat ze geslagen was. Getuigen gaven aan dat juist zij de persoon was die met een hondenriem had geslagen. De andere partij wilde het voorval gemeld hebben.
– Bij een strandtent is gepoogd in te breken. Een raam was geforceerd. Of er ook iets is weggenomen is niet bekend.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button