Uitgaan

Vogelcadeautjes maken in de Helderse Vallei

Advertentie:

In deze tijd is het soms lastig voor vogels om voedsel te vinden. Daarom helpen veel mensen ze door wat voedsel in hun tuin op te hangen of neer te leggen. Welk eten is nu eigenlijk geschikt voor de vogels? Ontdek het op zaterdag 9 en zondag 10 november bij De Helderse Vallei.

Als het kouder wordt buiten zijn veel insecten en vruchten, die door de vogels gegeten worden, niet meer te vinden. Daarom zijn vanaf dit moment de vogels te helpen door vetbollen, pindaslingers en ander voedsel aan te bieden. Het eten moet zo veel mogelijk ‘puur natuur’ zijn en bijvoorbeeld geen zout bevatten.

Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn bezoekers welkom om cadeautjes voor de vogels maken waar die gezond van kunnen smullen. Er zijn verschillende ‘cadeautjes’ voor € 1,00 per stuk te maken. Het vogelcadeautje dat gemaakt is mag natuurlijk mee naar huis genomen worden om in de eigen tuin of aan het balkon te hangen.

Aanmelden is niet nodig. Dit is een inloopactiviteit waar tussen 14.00 en 16.00 uur aan meegedaan kan worden, maar op = op.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button